31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

Karnabahar üreticisini sevindirdi

Kuraklık, gübre fiyatlarının yükselmesi ve değişik nedenlerden dolayı yıllardır sıkıntılı günler yaşayan Aydınlı üreticilerin yüzünü karnabahar güldürdü.

Bu yıl Sultanhisar'ın Atça Beldesi'nde bahçelerine karnabahar diken çiftçilerin yüzü güldü. Yurtdışına da ihraç edilen karnabahar aynı zamanda milli ekonomiye da katkı sağladı.


Atça Hal Müdürü Volkan Yurt, yılın 12 ayı açık kalan belde halinde bu yıl üreticiyi en fazla karnabahar güldürdüğünü belirterek "Yaptığımız tespitlere göre bu yıl 2 bin dekar alana karnabahar dikimi yapıldı. Bu yıl yaklaşık 3 milyon karnabahar üretimi ile rekora ulaştık" dedi.
"TÜM ÜRÜNLERİMİZ HORMAN DENETİMİNDEN GEÇİYOR"
Art niyetli bazı kişi ya da kurumlarca Türk çiftçisinin ve ürünlerinin lekelenmek istendiğini de iddia eden Atça Hal Müdürü Volkan Yurt, hale giriş ve çıkışı yapılan her ürünün İl Sağlık ve Tarım Müdürlüğü ekiplerince gerekli denetimlerinin yapıldığını ifade eden Yurt, herkesin Atça Hali'nden çıkan sebze ve meyveyi güvenle tüketebileceğinin altını çizdi.


Beldede üretilen karnabaharların ülkenin değişik illerinin yanı sıra Romanya, Rusya, Makedonya, Ukrayna gibi ülkelere de ihraç edildiği bildirildi. Ortalama olarak tanesi birer YTL'den satılan karnabaharlar üreticisini sevindiriyor.

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2008 Pazartesi 03:27:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?