29
Mayıs
2024
Çarşamba
AYDIN

Kasketli Ağar'ın mazot yarışı

Demokrat Parti'nin seçim kampanyası çerçevesinde ilk mitingi, DP'nin kurucularından Adnan Menderes'in memleketi Aydın'da gerçekleştirildi. Atatürk Meydanı'ndaki mitingde konuşan Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, bugün, 14 Mayıs 1950'den daha fazla DP iktidarına ihtiyaç olduğunu söyledi.

61 yıl sonra Türkiye'de ezilen çiftçinin ıstırabını yine DP'nin duyduğunu ifade eden Ağar, “(Bunlar köylünün partisi) diyenler seçim zamanı çiftçi partisi kesilmiş. Durun bakalım, çiftçinin tanıdığı bir efsane var. O efsanenin adı kırattır” dedi. Pahalı mazot devrinin bittiğini, çiftçinin kullandığı “yeşil mazot”un 1 YTL değil, 1 YTL'nin de altında olacağını belirten Ağar, ilaçta, tohumlukta, gübrede, elektrikte, suda çiftçinin AB ülkeleriyle baş edebileceği fiyatlar getirileceğini kaydetti. “Sizi namerde muhtaç etmeyeceğiz” sözleri üzerine Ağar'ın konuşması, “Başbakan Ağar” ve “Vur vur inlesin AKP dinlesin” sloganlarıyla kesildi.

Ağar, iktidarın, “gözünü kara toprak doyursun” diyecek kadar çiftçiden uzak düştüğünü ileri sürerek, “Bugün çiftçinin karşısında en büyük afet, AKP hükümetidir” görüşünü savundu. “Pamuğu bitirdiniz, biz de sizi bitireceğiz. Bir eli toprakta, bir eli Allah'ta olan insanların partisi DP, çiftçinin derdine derman olmaya geliyor” diye konuşan Ağar, AK Parti Hükümeti'nin, “Yunan pamuğu, İsrail portakalı, İtalyan zeytinyağı” demek olduğunu ileri sürdü.

5 sene daha kimsenin bu iktidarın “zulmüne katlanmayacağını” kaydeden Ağar, konuşmasının bundan sonraki bölümüne kasket takarak devam etti. Küçük esnafın emekli ve çiftçi gibi yok edildiğini ifade eden Ağar, “Bu AKP iktidarından hesabı biz soracağız” dedi.
TÜPRAŞ'ta hisse satışından 6 ayda birilerine 600-700 milyon dolar para kazandırıldığını savunan Ağar, “Yolsuzluklara giden paralar çiftçinin, esnafın kendisine, milletin derdine harcansaydı Türkiye bugün çok farklı yerde olurdu” diye konuştu.

Milletin inancını, imanını serbestçe, özgürce yaşayacağı demokrasinin DP'nin işi olduğunu ifade eden Ağar, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Mübarek dinimizin arkasına saklanmış, onun üzerinden siyaset yaparken, bugün cami avlularına giremez hale gelmiştir. Bırakın mübarek dinimizi bize, milletimize bırakın. Hangi 'Müslümanım' diyen insan DP'de, Adalet Partisi'nde, DYP'de zarar gördü? Biz dinimize hizmet ederiz. Arkasına saklanarak, onu siyaset içine sokmayız.

Birisi de devletimizin kurucusu Atatürk'ün arkasına saklanarak siyaset yapmaktadır. Bunlar milletimizin milli, manevi ve kutsal değerleridir. DP, bütün değerlerimize sahip olarak, milletimizi değerler üzerinden çatıştırmayarak iktidarın yolunu açmaktadır. AKP ile CHP arasında kutuplaşmaya, düşmanlığa, husumete dayalı siyasetle nereye kadar?”

TERÖRLE MÜCADELE

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın terörle ilgili olarak liderlerle görüşeceğini söylediğini anımsatan Ağar, “Sana söyledim. Gönlümüzde, kalbimizde bir mücadele birikimi, tecrübesi var. Bunu milletimiz için saklıyoruz. Biz dağda, kırda, bayırda milletimize göğsümüzü siper etmiş gezerken siz evde uyuyordunuz, kenarda köşede oturuyordunuz” dedi.

Ağar, konuşmasına şöyle devam etti:
“Ben birileri gibi kan üzerinden siyaset yapmam. Allah bana terör üzerinden siyaset yaparak oy nasip etmez. Ben milletin çoluğuna çocuğuna bir zarar gelmesin, Aydın'da 149 şehit var 150. gelmesin diye siyaset yapıyorum. Türkiye'nin geleceğinin birlikteliği için, tek bir silah patlamaması için, tek bir şehit cenazesi kalkmaması için, tek bir ananın gözünün yaşının akmaması için Mehmet Ağar sonuna kadar var.

Birlik bütünlük içinde, silah çekenin silahla gideceğini bilerek Türkiye'yi hep beraber inşa edeceğiz.”
Adnan Menderes'in idam sehpasına giderken, “Kimseye kırgın, dargın değilim” sözlerini anımsatan ve bu sözlerle Menderes'in milletin arasına nifak sokulmasına engel olmak istediğini belirten Ağar, bugün AK Parti ve CHP'nin milletin arasında çatışma yarattığını, bu çatışmayı ortadan kaldıracaklarını söyledi.

NOTLAR

Ağar, mitinge eşi Emel Ağar ile birlikte katıldı.
Mitingde, eski bakanlardan İsmet Sezgin ve DP Aydın milletvekili adayları da Ağar'ın yanında yer aldı.
DP'nin kurucularından Adnan Menderes'in büyük boy bir posteri de miting alanına asıldı.
Katılımcıların sıcaktan etkilendiği gözlenirken, buna önlem olarak partililere şapka dağıtıldı.
Katılımcıların bazıları miting alanındaki ağaçların gölgesinde Ağar'ı dinlemeyi tercih ettiler.
DP'nin ilk mitinginde, “Buraya kadar”, “Artık DP var, çare var” temalı seçim şarkıları ve sloganları da ilk kez kullanıldı.
Ağar, miting alanına gelişinde ve dönüşünde eşi Emel Ağar ile şehir turu atarak vatandaşları selamladı.

A.A.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2007 Salı 15:07:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?