31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

Kat sayı kararı hukuk dışı

AK PARTİ’Lİ GENÇLERDEN ‘KAT SAYI’ AÇIKLAMASI

AK Parti Gençlik Kolları Teşkilatı Aydın İl Başkanı Mustafa Yanık, Türkiye’de son dönemde tartışma konusu olan kat sayısı kararının hukuk dışı ve ideolojik bir karar olduğunu iddia etti.

5-6 Aralık tarihlerinde AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen “6. İstişare ve Değerlendirme Toplantısına” katılan Gençlik Kolları İl Başkanı Mustafa Yanık, toplantıda Milli Birlik ve Kardeşlik Projesine değinildiğini belirterek, “Sahip olduğumuz farklılıklar eksikliğimiz değil, zenginliğimizdir. Tabiatta var olan tüm renkler zenginlik unsuru olduğu gibi dil, kültür, mezhep, meşrep, folklor ve medeniyet çeşitliliğimiz de ülkemizin zenginliğidir. Medeniyetimiz geçmişte çok daha geniş coğrafyalarda çok daha çeşitli etnisite ve kültür farklılıklarını barış içinde bir arada yaşatabilmiştir. Bu bir arada, birlik ve beraberlik içinde, kardeşçe yaşama kültürüne herkesten çok biz gençlerin sahip çıkması gerekmektedir” dedi.

Ayrıca katsayı konusunda Danıştay’ın aldığı kararın da görüşüldüğünü anımsatan Yanık, “Hukuk dışı ve ideolojik bu kararı insaf sahibi hiçbir vicdanın ve izan sahibi hiçbir aklın kabul etmesi mümkün değildir. Hukuk adına yapılan hukuksuzluklar, adaletsizlikler, yaratılan eşitsizlikler bu ülkenin kaderi değildir; olmamalıdır. Bu karar, eğitim hakkının ve fırsat eşitliğinin önündeki tüm engelleri aşma konusundaki kararlılığımızı değiştirmeyecek, bilakis kuvvetlendirecektir” diye konuştu.

TOPLANTI FAYDALI GEÇTİ

6. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın AK Partli’li gençler adına oldukça faydalı geçtiğine işaret eden Yanık, şunları söyledi: “Programın ilimiz adına ve teşkilatlarımız adına verimli geçtiği kanaatindeyim. Bu tarz ortamlarda Türkiye’nin dört bir yanından gelen gençlik kolları başkanlarıyla istişare edebilme imkanı buluyoruz. Bu sayede gençlik sorunlarına, farklı bakış açılarının getirildiği ve farklı çözüm önerileri üzerinde tartışabiliyoruz”

İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2009 Cuma 10:33:02
Güncelleme :11 Aralık 2009 Cuma 14:48:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?