19
Mayıs
2024
Pazar
AYDIN

Katı Atık Depolama Tesisi açıldı

Geçtiğimiz yıl Çevre ve Orman bakanı Osman Pepe tarafından temeli atılan Aydın Belediyesi Katı Atık Depolama alanı düzenlenen törenle açıldı. Projenin 10 milyon YTL'ye mal olduğunu belirten Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin 240 gün içerisinde tamamlanan dev tesislerle Aydın'ın uzun süre çöp sorunu yaşamayacağını söyledi. Başarısını ekibine borçlu olduğunu kaydeden Ortekin "Alt yapı sorununu çözmüş bir belediye olmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.

Katı Atık Depolama Tesislerinin açılışına Aydın Vali Yardımcısı Mesut Kırcalı, ADÜ rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, İncirliova Belediye Başkanı Yahya Orbay, Umurlu Belediye Başkanı Hasan Sarı, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Hulusi Akşit, Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

126 yıllık geçmişe sahip Aydın Belediyesi'nin çöp sorunu kalmadığını ve üniversite kampus alanının da artık çöpten rahatsız olmayacağını belirten Belediye Başkanı Ortekin "Aydın belediyesi olarak şehrin alt yapı çalışmalarını tamamen bitirmenin gururunu yaşıyoruz. Halkımızın yapılan yatırımları sahip çıkması ayrı bir sevinç kaynağımız. Bundan böyle sosyal ve ekonomik projelere yöneleceğiz. Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) önderliğinde sivil inisiyatifin de destekleriyle projelerimizi bir bir tamamlayacağız. Aydın belediyesi artık çevreyi kirletmeyen dünyanın 56 kentinden birisi olmuştur. Kısa zamanda ayrıştırılmış çöp toplama konusunda da çalışmalarımıza başlayacağız" dedi.

Halkoyunları gösterisi ve yapılan konuşmaların ardından Aydın belediyesi Katı Atık Depolama tesisleri hizmete açıldı. Tesislerin açılış kurdelesi Belediye Temizlik İşleri Müdürü Derya Tıkır tarafından kesildi.
iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2007 Cuma 15:02:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?