30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Kaya: Bu yasa bir devrimdir

Aydın Eczacılar Odası Başkanı Şevket Kaya, yeni çıkarılan yasa gereği, dünden itibaren SSK’lıların ilaçlarını tüm eczanelerden alabilmesini, bir devrim olarak niteleyerek, "SSK'lı ikinci sınıf vatandaş olmaktan kurtuldu" dedi.

Aydın Eczacılar Odası Başkanı Şevket Kaya, uygulamanın küçümsenmemesi gerektiğini belirterek, "Hükümetin çıkarmış olduğu bu yasa, SSK’lıların BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı’na bağlı kişiler gibi eşit ve sağlıklı bir ilaç hizmeti alabilmesi açısından bir devrimdir. Bunu böyle kabul etmek lazım. Bu açıdan bakıldığında, ne eczacı ne doktor ne de başka birinin bu devrimin faydalı olmadığını söylemesi mümkün değildir. Eczacılar için yasanın ek bir ciro getireceği kesindir. Ancak bizim korkumuz ödemelerde yaşanacak sıkıntıdır. Ümit ediyorum ödemeler zamanında yapılır ve bu sistem sağlıklı bir şekilde yürür. Bizim hükümetten en büyük talebimiz verdiği sözü tutması. Hükümet, 45 günde ödeyeceğini söylüyor. Kaç günde ödeyeceği önemli değil. Önemli olan belirttiği günde ödemeleri yapmasıdır. Kaç günde ödeyecekse, çeklerimizi ve alımlarımızı ona göre yapılım. Aksi halde birçok eczacı iflas eder" dedi.

Kaya, aynı zamanda Türk Eczacılar Birliği ve bu projede bakanlıkla görüşmeleri yapan komisyonun içinde olduğunu belirterek, devletin bu uygulamadan 1.1 katrilyon kar ettiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2005 Cuma 18:47:20
Güncelleme :11 Şubat 2005 Cuma 18:51:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?