19
Mayıs
2024
Pazar
AYDIN

Kazım Karabekir Paşa anıldı

Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanlığı Kazım Karabekir'in ölümünün 59. yılında lokma dökümü ve konferans düzenledi. Kazım Karabekir Caddesi Sevgi Yolunda lokma dökümü ile başlayan anma programı Aydın Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen "Milli Mücadele Ruhu ve Kazım Karabekir Paşa" konulu konferans ile devam etti. 

Aydın Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen konferansa Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanı Özen Gündüz, MHP Nazilli İlçe Başkanı Rafet Şentürk, MHP Aydın Eski İl Başkanı Recep Taner, Köşk Ziraat Odası Başkanı Tolga Kınalı ve çok sayıda ülkücü katıldı. 

Konferansın açılış konuşmasını yapan Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanı Özen Gündüz, tarihi kendi toplumları lehine değiştiren, halkına büyük hizmeti geçmiş olan kahramanları unutmamak ve onlara hak ettiği değeri vermek gerektiğini belirterek, Milletlerin bu çabayla geçmişlerini değil, geleceklerinin kurtaracaklarını; bu sebeple Kazım Karabekir Paşa'yı ve mücadelesini anlamanın, onu gelecek kuşaklara aktarmanın sadece vefa borcunun ödenmesi için değil tarihin de anlaşılması için gerekli olduğu kanaatini taşıdıklarını söyledi. 

Kazım Karabekir gibi şahsiyetlerin her biri ayrı bir okul ve değişik bir gösterim olduğunu kaydeden Gündüz, "'Vazifelerin yerine getirilmesi kahramanlık sayılmaz. Kahramanlık, vazifelerin bittiği yerde tamamlanır' diyen Kazım Karabekir Paşa, Türk insanının özellikle gençliğin her şeyi ile örnek alabileceği büyük şahsiyetlerden biridir. Karabekir Paşa, millet hizmetinde daima birleştirici ve bütünleştirici olmuş, şahsi ikbal ve mevkiini, milli birlik ve bütünlük, vatanının selameti ve milletinin menfaati uğrunda daima geri planda tutmayı başarabilmiş bir büyük şahsiyet, gerçek bir feragat ve fedakarlık abidesidir. Ömrü Türk Milleti'ne hizmetle geçmiş, Türk Milletine bağlılığını her fırsatta dile getiren, defalarca haksız suçlamalara maruz kalan Kurtuluş Mücadelemizin kahramanlarından M. Kazım Karabekir Paşamızı Hakka yürüyüşünün 59. yılında minnet ve özlemle anıyor ve kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi. 

Konferansa konuşmacı olarak katılan Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkan Yardımcısı Mustafa Turan, Kazım Karabekir Paşa'nın Hayatı, Kişiliği, Liderliği ve Milli Mücadeledeki Yeri Üzerine dinleyicilere bilgiler verdi.
iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2007 Pazartesi 14:43:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?