30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Kenevir operasyonu: 6 gözaltı

Aydın’ın Germencik ilçesinde jandarmanın düzenlediği operasyonlarda uyuşturucu yapımında kullanılan 11 bin 800 kök dişi Hint keneviri bitkisi ele geçirildi. 6 şüphelinin gözaltına alındığı olaylarla ilgili olarak, soruşturma başlatıldı. 

Edinilen bilgilere göre; Germencik’e bağlı Reisköy’de yasa dışı ekim yapıldığı yönünde alınan bir ihbarı değerlendiren Aydın İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, bölgeye operasyon düzenledi. Dün sabah saatlerinden itibaren çok sayıda askerin katılımıyla eş zamanlı olarak yapılan operasyonlarda, daha önceden isimleri tespit edilen kişilere ait ev ve uzantıları ile bu kişilere ait bahçelerde aramalar yapıldı. Yapılan aramalar sırasında M.Y. (76) isimli kişinin evinin avlusunda 650 kök, R.E. (18) isimli kişiye ait bahçede 6 bin kök, L.V. (31) isimli kişiye ait evin avlusunda bin 100 kök, S.N. (17) isimli kişinin avlusunda bin 50 kök ve A.K. (35) isimli kişiye ait bahçede de 3 bin kök olmak üzere esrar imalatında kullanılan toplam 11 bin 800 kök dişi Hint keneviri bitkisi ele geçirildi. 

Olayla ilgili olarak yasa dışı ekip faaliyetine karışan M.Y., R.E., L.V., S.N., A.K. ve olayla ilgisi olduğu tespit edilen A.Y. (32) isimli bir şüpheli daha gözaltına alındı. İfadelerinin alınmasının ardından Germencik Adliyesi’ne sevk edilen zanlılar, sorgulanmalarının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Germencik Cumhuriyet Savcılığı tarafından olayla ilgili olarak başlatılan soruşturma devam ediyor.

.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2008 Çarşamba 15:09:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?