20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Kestel Köprüsü törenle hizmete açıldı

Aydın'ın Nazilli ilçesiyle İzmir'in Ödemiş ilçesi arasındaki karayolu bağlantısının sağlandığı yol güzergahında bulunan Kestel Köprüsü'nün genişletme çalışmaları tamamlandı. Bölge için hayati bir önem taşıyan ve 10 köyün kullandığı köprüdeki çalışmaların tamamlanmasının ardından, köprü törenle hizmete açıldı. 

Törene Aydın Valisi Mustafa Malay, AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, Nazilli Belediye Başkanı Aytekin Kaplan ve il genel meclisi üyeleri ve davetliler katıldı. 

Açılışta konuşan İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, ulaşımın bir ülkenin gelişimi açısından çok önemli olduğunu söyledi. Kestel Köprüsü'nün köylerin Nazilli ve İzmir'le olan bağlantısını sağlaması açısından önemli bir konumda bulunduğunu belirten Yıldız, “İlçenin kuzeyinde bulunan 10 köyümüz, daha önce tek araç sığabilecek şekilde ve eski olması açısından tehlike arz etmekte olan köprüyü kullanmaktaydı. İl genel meclisi üyeleri ve köy muhtarlarımızın ortak çalışmaları sonucu, KÖYDES desteği ile bu köprümüzü dört ay gibi kısa bir sürede tamamladık. Her açıdan büyük bir önem taşıyan bu köprümüzün tamamlanmasının ardından, ilçemizde öncelikli olarak tamamlanması gereken beş ayrı köprü inşaatına başlanabilmesi için müracaatlarımız yaptık ve projelerimizin onaylanmasını bekliyoruz. En kısa süre içerisinde bu köprüleri de tamamlayarak, köylerimizin yaşadığı köprü ulaşımı sıkıntılarına son vermek istiyoruz” dedi. 

Ekonomik ve sosyal gelişimin tamamlanabilmesi için her şeyden önce ulaşım sorunlarının çözülmesi gerektiğine değinen Vali Mustafa Malay da, “Birçok köyünün ortak sorunu haline gelen bu köprünün kısa bir süre içerisinde tamamlanması gurur verici. Köyümüz ve köylümüz ülkemizin can damarıdır. Ulaşım ve altyapı açısından köylerimizin en iyi şekilde yapılanmasını istiyoruz. Altyapısı sağlam olan bir yer, gelişmeye açık olur. Ticaretten öğrenime kadar en önemli şey yol ve köprüdür. Emeği geçen herkesi kutluyorum” diye konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından Kestel Köprüsü'nün açılışı Vali Malay ve protokol üyeleri tarafından dualarla yapıldı. Daha sonra köprünün üstünden geçen Malay, proje hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2008 Çarşamba 16:13:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?