20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Kestel köyü ağaçlandırıldı

Nazilli’nin Kestel köyünde 100 hektar alana fıstık çamı dikilerek “Kestel Ormanı” oluşturuldu. Ağaç dikim törenlerine Vali Mustafa Malay, AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, Bozdoğan Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, İl Genel Meclis Başkanı İsmail Hakkı Eser, Nazilli Belediye Başkanı Aytekin Kaplan ve davetliler katıldı.


Nazilli Orman işletme Müdürü Necat Demirsu Nazilli Orman İşletme Müdürlüğü olarak ağaçlandırma çalışmaları hakkında törene katılanlara bilgi verdi.
Ülke genelinde başlatılan ağaçlandırma seferberliği kapsamında Aydın ilinin ülke genelinde ilk sıralarda yer aldığını belirten Aydın Valisi Mustafa Malay bu durumdan duyduğu sevinci dile getirerek kampanyaya katkı sağlayan tüm Aydınlılara teşekkür etti. Vali Malay "Milli ağaçlandırma seferberliği kapsamında ağaç dikme konularında halkımızı ve öğrencilerimizi bilinçlendirmek, ormanın faydalarını anlatmak, ağaç dikmeye teşvik etmek için çalışmalar yapıyoruz. Aynı zamanda ormanlar dünyamızın akciğerleridir. Nazilli Orman İşletme Müdürlüğümüzün orman oluşturma konusundaki çalışmalarını dikkatle takip ediyor ve gurur duyuyoruz. Çoluk çocuk yediden yetmişe hep birlikte ağaç dikmeliyiz. Bu ülke hepimizin” dedi.


AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk ise ağaçlandırma seferberliği kapsamında ülke genelinde bir çok yerde yeni ormanlık alanların oluşturulduğunu ve orman yakanlarla ilgili cezaların ağırlaştırıldığını söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından Kestel ormanına ilk fidanlar dikildi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2008 Cuma 03:54:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?