20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Kılıçdaroğlu'ndan Halk Evi açılışı

Türkiye’de ilk kez İstanbul’da CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin öncülüğünde açılan Cumhuriyet Halk Evleri’nin Kuşadası Şubesi bugün hizmete girdi.

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Bal, CHP Kuşadası Belediye Başkan Aday Adayları M. Esat Altungün ve Özer Kayalı ile partililer ve kalabalık bir vatandaş topluluğunun katıldığı törende, Kuşadası Cumhuriyet Halkevi’nin açılışını CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu yaptı.


Türkmen Mahallesi Bahçearası Sokak’ta hizmete giren Cumhuriyet Halkevi’nin ilk konuşmayı Kuşadası Belediye Başkan Aday Adayı M. Esat Altungün yaptı. Altungün, halkevlerinin Kuşadası’ndaki vatandaşların sorunlarının çözümünde önemli bir işlev üstleneceğini söyledi.

Açılışta konuşan CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, halkevlerinin öneminin çok büyük olduğunu belirterek, “Varoşlardaki insanlarımız halk evlerine gelerek, hiçbir maddi ücret ödemeden bilgilenmektedir. Kimi doktor, kimi öğretmen, kimi sanatçı arkadaşlarımız burada eğitim vermektedir. Halkevleri ile varoşlara ulaştık. Varoşlardaki insanlar da bizim inançlı olduğumuzu görünce bize daha çok yaklaşmaya başladılar. Bu nedenle Halkevi’nin Kuşadası’nda açılmasının önemi çok büyük” dedi.


Açılışta konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin halkevlerinin önemli bir misyon üstlendiğini ve tüm Türkiye’ye yayılmasını hedeflediklerini söyledi. Tekin konuşmasında ayrıca Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan’a da ağır suçlamalarda bulundu.
Yapılan konuşmaların ardından Kuşadası Halkevi törenle hizmete açıldı.

İha
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2008 Cumartesi 17:42:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?