19
Mayıs
2024
Pazar
AYDIN

Kırkpınar Aydın'a taşınıyor

Aydın'da bu yıl ikincisi düzenlenecek olan pehlivan güreşleri Kırkpınar güreşlerini aratmayacağa benziyor. 28 Ekim Pazar günü yapılacak olan güreşlere Kırkpınar başpehlivanları Osman Aynur, Şaban Yılmaz ve Vedat Ergin'in katılacağı bildirilirken, güreşlere 100'ün üzerinde milli güreşçi ve Kırkpınar güreşçisinin davet edildiği öğrenildi. 

Aydın Valiliği ve Yörük Dernekleri Federasyonu'nun katkılarıyla Aydın Merkez Konuklu Köyünde düzenlenecek olan güreş komitesi, Aydın Valisi Mustafa Malay, Vali Yardımcısı Alp Arslanargun, Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Özel İdare Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan, Aydın Yörük Derneği Başkanı Muharrem Demireğen ve Konuklu Köyü Muhtarı Remzi Bulut'tan oluşuyor. 

28 Ekim Pazar günü Konuklu köyü Vali Mustafa Malay Güreş Arenası'nda düzenlenecek güreşlere 2006 yılı Kırkpınar başpehlivanı Osman Aynur, 2003 Kırkpınar başpehlivanı Şaban Yılmaz, 2002 Kırkpınar başpehlivanı Vedat Ergin'in yanı sıra Kırkpınar'ın önemli isimleri Sermes Bulut, Nuri Zengin, Mükerrem Kıyı, Murat Hikmet, Mustafa Kemal Karaboğa, Savaş Yıldırım ve Şükrü Kazan'ın katılacağı açıklandı. 

Güreş komitesinden yapılan açıklamada 28 Ekim Pazar günü güreşleri izlemek için güreş alanına gitmek isteyen vatandaşlar için 10:00-12:00 saatleri arasında Valilik önünden otobüslerin kaldırılacağı bildirildi. Ücretsiz olarak izlenebilecek güreşlerin geleneksel hale getirileceği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2007 Pazartesi 14:08:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?