30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Koçarlı'da şok gelişme

Aydın’ın Koçarlı ilçesinde uzun süredir devam eden seçim tartışmalarında şok bir gelişme yaşandı.

İlçede itirazlar sonucu 2-3 kez oyların sayılması ve seçimin galibin açıklanmasının ardından bu kez de seçimlerin iptal edildiği duyuruldu. 29 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi’nin üzerinden 15 gün geçmesine rağmen, seçim tartışmalarının en fazla yaşandığı merkezlerden biri olan Koçarlı’da sonuç bilmecesi halen devem ediyor. İlçede AK Parti’li Belediye Başkan adayı Nedim Kaplan’ın 2 oy farkla seçimleri kazanması, CHP ve DP’li adayların Kaplan’ın birkaç oy geride kalmasıyla başlayan tartışmalar bugün farklı bir boyut kazandı.

CHP ve DP’li adayların itirazları sonucu Koçarlı’da oyların 2-3 kez sayılması ve AK Parti adayı Nedim Kaplan’ın seçim galibi ilan edilip; mazbatasını alması ve göreve başlamasının ardından bu sabah İlçe Seçim Kurulu tarafından seçimlerin iptal edildiğinin açıklanması ilçede yeni bir tartışmanın başlamasına neden oldu.

Açıklamanın ardından daha birkaç gün önce mazbatasını alarak göreve başlayan Belediye Başkanı Nedim Kaplan, Koçarlı Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderken, İlçe Seçim Kurulu’ndan kapsamlı açıklamanın daha sonra yapılacağı beyan edildi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 13:10:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?