29
Mayıs
2024
Çarşamba
AYDIN

Komutan'dan vali Malay'a ziyaret

Ege Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık, Ege Denizi üzerinde Türk ve Yunan uçaklarının silahsız uçmasının karşılıklı iki ülke silahlı kuvvetlerince alınmış bir karar olduğunu belirtti. 

Bugün öğle saatlerinde Aydın Valisi Mustafa Malay'ı ziyaret eden Ege Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık, Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bir turizm bölgesi olan Ege Bölgesi'nde huzuru ve güveni sağlamak için çaba harcadıklarını söyledi. 

Şu anda Ege Bölgesi'nde herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını belirten Sarıışık, basın mensuplarının Yunan basınında çıkan 'Türk Uçakları Ege Denizi'nde silahsız uçuyor' haberini doğrulayarak durumun iki ülke silahlı kuvvetleri arasında alınmış bir karar gereği olduğunu kaydetti. 

Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın Yunanistan'a yaptığı ziyaretin çok önemli olduğunu belirten Sarıışık, "Yaşar Büyükanıt'ın ilk defa bir genelkurmay başkanı olarak Yunanistan'a yapmış olduğu ziyaret çok önemlidir. Kendisi çok güzel mesajlar da verdi. Tabi ki biz silahlı kuvvetler olarak iki ülke arasındaki sıkıntıların ortadan kaldırılması için her türlü gayreti gösteriyoruz. Silahlı kuvvetler hükümetin politikasına güvenen kişilerdir. Dolayısıyla Ege Denizi üzerinde iki ülke uçaklarının silahsız dolaşması uygulaması 'Güven Altındaki Önlemler' adı altında yapılan çalışmanın bir parçasıdır. 

Tabi ki zaman zaman Ege Denizi üzerinde Türk ve Yunan uçakları arasında it dalaşı diye tabir edilen problemler olmuştur. Bölgede silahsız olarak uçakların dolaşması iki ülke silahlı kuvvetleri arasında alınmış bir karardır. Faydalı bir uygulama olarak görüyorum. Silahsız uçuşların devamlı olmasını arzuluyoruz. Komutanımızda bu konuda gereken direktifi vermiştir. Bu şeklide devam edecektir. Şimdilik bir sıkıntı yoktur" şeklinde konuştu. 

Ziyaret sonrası Vali Malay, Ege Ordu Komutanı Sarıışık'a teşekkür ederek, üzerinde Aydın'ın sembolleşmiş ürünleri ve tarihi yerleri olan bir plaket, incir ve zeytin yağı ile Aydın'ı tanıtıcı broşür ve kitapçıklar hediye etti.
iha
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2006 Perşembe 09:47:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?