30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Köşk ve Sultanhisar'da yangın

Aydın’ın Köşk ve Sultanhisar İlçelerinde akşam saatlerinde yangın çıktı. 

Tarım ve makilik alanlarda etkili olan yangın köylülerin erken müdahalesi ile kısa sürede kontrol altına alındı. Sultanhisar’daki yangın kontrol altına alınırken, Köşk İlçesi’ndeki yangının kontrol altına alındığı bildirildi. 

İlk yangın Sultanhisar İlçesi’ne bağlı Malgaçemir Köyü girişinde bulunan çöplükte meydana geldi. Çıkış sebebi belirlenemeyen yangın önce köy mezarlığına ardından da çevredeki araziye sıçradı. Köylülerin ve itfaiye ekiplerinin anında müdahalesi ile yerleşim yerine kadar gelen yangın söndürüldü. 

Öte yandan aynı saatlerde Köşk Karatepe Köyü’ne bağlı Armutalan mahallesi yakınlarında yangın çıktı. Makilk alanda çıkan kısa sürede büyüyerek tarım arazilerine sıçradı. Burada da köylüler yangına hemen müdahale etti. Belediye ve Orman Yangını Söndürme ekipleri tarafından müdahale edilen yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Havanın rüzgarlı ve arazinin engebeli olması nedeniyle yangına müdahalede güçlük yaşanırken, buradaki yangın da kısa sürede kontrol altına alındı. Söndürme ekiplerinin geri döndüğü, nöbetçi bırakılan kibin soğutma çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2008 Pazartesi 21:24:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?