30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Köşk'ün gönüllü kadın yöneticileri

Aydın’ın Köşk ilçesinde belediye ilginç bir yönetim modeli sergiliyor. 10 yılıdır ilçeyi yöneten Belediye Başkanı Yalçın Taç’ın en büyük destekçileri Köşklü hanımlar. İlçede yaşayan gönüllü bayanlar, hafta boyunca kapı kapı, sokak sokak dolaşıp, tespit ettikleri sorunları Belediye yetkililerine iletiyor.

Bayanların öneri ve eleştirilerini dikkate alan Köşk Belediyesi ise, bu uygulamaları ile halkın sorunlarını en hızlı şekilde çözmeye çalışıyor.

Dünyayı erkeklerin, erkekleri de kadınların yönettiğine inandığını ve kadın eli değen her yerin gerçekten çok daha güzelleştiğini belirten Köşk Belediye Başkanı Yalçın Taç “Göreve geldiğimde partimin değil Köşk’ün ve Köşk halkının belediye başkanı oldum. Bende kesinlikle kin yoktur. 1999 yerel seçimlerinde görevi devraldıktan sonra Köşk’te yaşayan herkes benim için çok önemli oldu. Bu nedenle herkesin görüşlerine azami derecede önem verdim. Derken gönüllü bir ekip oluştu. Yaklaşık 9 yıldır Köşk’ü bizzat köşkte yaşayan halkımızla birlikte yönettim. Bu güne kadar herkese kapım açıktı, bundan sonra da herkese kapımız açık olacak” dedi.

Köşk’ün gönüllü şalvarlı hanımlarından Lütfiye Yılmaz, bunu Allah rızası için yaptığını ve bir kişinin aynı anda her şeyden haberdar olmasının mümkün olmadığını belirterek “Aslında böyle bir ekip falan yoktu. Yıllar önce Yalçın Taç yeni seçildiğinde bir komşumun çocuğunun ayağı kangren olmuş. Annesi evlat acısı ile her gün ağlıyor. Dayanamadım ‘Ne olursa olsun Başkan’a çıkacağım’ diye karar verdim. Belediye Başkanı Yalçın Taç, gerçekten bizim önerimizi dikkate alıp aileye sahip çıkınca sevindik. Benim gibi bu tür olaylarla karşılaşanların oluşturduğu bir gönüllü grubu ortaya çıktı. Tek hedefimiz Köşk’ün daha güzel Köşk halkının da daha mutlu olması” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2009 Cuma 22:55:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?