30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Kraliçe'nin askerleri dağıttı

Kuşadası'nda kış sezonu nedeniyle sakin günler yaşayan esnaf ve barlar sokağında bulunan eğlence yerleri, Britanya Kraliyet Donanmasına ait HMS Ocean isimli helikopter savaş gemisi ile RFA Mounts Bay isimli askeri çıkarma gemisinin Kuşadası Limanı'nı ziyaret etmesiyle hareketlendi. İki gemide bulunan yaklaşık bini aşkın askeri personelin çarşıya inmesini bekleyen eğlence yeri sahipleri, kış sezonu olmasına rağmen bar ve diskolarını açtı.

Akşam saatlerinde gemiden inen askerler, kendilerini Kuşadası'nın ünlü eğlence merkezlerinin bulunduğu Barlar Sokağı'na attı. Çok miktarda alkol tükettiği gözlenen askerler, çılgınca dans ederek eğlendi. Gecede içki su gibi aktı. Kalçalarına dövme de yaptıran bazı askerlerin, aldıkları aşırı alkol nedeniyle soyunmaları, ortaya ilginç görüntülerin çıkmasına neden oldu.

- KUŞADASI'NDA 6 GÜN KALACAKLAR
Açık denizde "Egemen 09" Birleşik Müşterek Fiili Tatbikatı'na katılan İngiliz Kraliyet Donanması'na ait savaş gemilerinden HMS Ocean ve RFA Mounts Bay, yaklaşık bin personeliyle 6 gün süreyle Kuşadası Limanı'nda kalacak. Kuşadası Ege Ports Limanı'na yanaşan gemilerden HMS Ocean, 220 metre uzunluğunda, 35 metre genişliğinde, toplam 284 personel taşıyor. 206 uçuş subayının olduğu gemide aynı zamanda 18 savaş helikopteri bulunuyor. RFA Mounts Bay isimli askeri çıkarma gemisi ise 180 metre uzunlunda, 24 metre genişliğinde, 150 kamyon taşıma kapasitesine sahip. 360 askeri personelin yanı sıra her iki gemi ile yaklaşık bin İngiliz askerinin geldiği bildirildi. Gündüz saatlerinde Kuşadası Limanı'na yanaşan gemilerdeki askerlerin gece eğleneceğini dikkate alan eğlence merkezi sahipleri, kış sezonu olmasına rağmen kapalı olan bar ve diskolarını açarak, akşam saatlerine kadar hazırlık yaptı.

Kraliçenin askerlerini bekleyen Kuşadalı eğlence yeri sahipleri, özellikle ünlü Barlar Sokağı'nda askerlere yönelik hazırlıklar yaptı Barlar Sokağı'nda bulunan birçok bar ve disko kapılarına Britanya Krallığığı ile İngiltere bayrakları asıldı. Barlar sokağında herhangi olumsuz bir duruma müdahale etmek amacıyla Kuşadası Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, hem liman önünde, hem şehrin çeşitli noktalarında hem de Barlar Sokağı'nda geniş güvenlik önlemleri aldı.

Yaklaşık bine yakın ve bir kısmı bayan olan askerlerin gemilerinden çıkmasının ardından Kuşadası Barlar Sokağı gecenin ilerleyen saatlerinde hareketlenmeye başladı. Birçok bar, daha fazla İngiliz askeri ağırlayabilmek için özel programlar düzenledi. Gemiden inen İngiliz askerleri, öncelikle ATM makinelerinin önünde uzun kuyruklar oluşturup para çekerken, daha sonra çarşıya ve barlara akın etti. Uzun süredir denizde olan askerler, Barlar Sokağı'nda bulunan bir bardan çıkıp, diğer bir bara girdi.

Askerlerin gelmesiyle hareketlenen Barlar Sokağı'nda alkol su gibi akarken, İngiliz askerleri doyasıya eğlendi. Sürekli içki içen ve sabah saatlerine kadar dans eden askerler, eğlence merkezi sahiplerinin yüzünü güldürürken, kış sezonu olmasına rağmen Kuşadası gecelerine hareket ve renk getirdi. İngiliz askerleri zaman zaman aldıkları alkolün etkisiyle eğlencenin de dozunu kaçırdı. Dövmecilerde vücutlarına dövme yaptıran askerler, sıranın kendilerine gelmesi için uzun kuyruklar oluşturdu. Kalçalarına da dövme yaptıran bazı askerler işi iyice azıtarak soyununca ortaya ilginç görüntüler çıktı.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 10:05:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?