30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Krizi kampanyayla fırsata çevirdi

Aydın’da ekonomik krizden etkilenmemek için çekilişle müşterilerine buzdolabı, fırın ve bulaşık makinesi dağıtan yapı market, 40 günde 150 bin TL’lik ciro yaptı.

Bugün işyerinden alışveriş yapan müşteriler arasındaki hediye kazanan talihlilerin belirlendiği çekilişe işyeri sahibinin yanı sıra Aydın İl Özel İdare Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, belediye meclis üyeleri ve işyeri müşterileri katıldı.

“HALKIN ALIM GÜCÜ DÜŞÜK”
Çekiliş öncesi kampanya hakkında bilgi veren yapı market sahibi Eşref Böcekli, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin ‘Krizi fırsata çevirin’ sloganından yola çıkarak böle bir kampanya düzenlediklerini söyledi.

Ekonomik kriz var değip sızlanmamak gerektiğini kaydeden yapı market sahibi Eşref Böcekli, “Aydın’da kriz nedeniyle son 4 aydır işlerimizde ciddi durgunluk yaşanıyor. Normalde Aydın’da en hareketli sektör inşaat sektörü olmasına rağmen bizim işlerde durgunluk yaşanması krizin apaçık bir göstergesidir. Fakat ‘kriz var’ değipte oturduğun yerde müşteri beklemekte krizi tetikler. Bu nedenle biz kriz ortamını hem müşterilerimiz için, hem de kendimiz için fırsata dönüştürebilmek için böyle bir kampanya düzenledik. Halkımız en fazla alışverişi 50 TL ile 100 TL arasında yapıyor. Kampanya sürecindeki 40 günde yaklaşık 150 bin TL ciro yaptık. Bu cironun büyük bir bölümünü 50 TL’lik alışveriş yapan müşteri kitlemiz oluşturdu. Kampanya sürecinde binlerce kişi 50 TL’lik alışveriş yaparken, 40 günde 500 TL ve üzeri alışveriş yapan müşteri sayısı 50’de kaldı. Bu da gösteriyor ki halkımızın alım gücü çok düşük” şeklinde konuştu.

Törende konuşmaların ardından yapılan kura çekilişinde firmadan alışveriş yapan Aydın Günüç buzdolabı, Hatice Altıntaş bulaşık makinesi, Zafer Okumuş, Polat Kaya ve Halil Bülent Karaca fırın, Mehmet Deniz ve Rıdvan Furkan Ergüleç de televizyon kazandılar.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 17:55:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?