30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Küçük Beril'in büyük başarısı

Aydın'ın Didim ilçesinde, Atatürk ilköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisi Talasemi Hastası (Akdeniz Anemisi) Beril Ata, bu yıl 4.düzenlenen uluslararası resim yarışmasında dünya ikincisi oldu. Türkiye'yi geçmiş yıllarda olduğu gibi yine başarı ile temsil eden minik Beril, 06-09 yaş kategorisinde Dünya ikincisi olarak büyük bir başarıya imza attı. 

Sağlık Bakanlığı Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, bu yıl 14 Şubat 2008 tarihinde 748 sayılı makam onayı ile oluşturulan seçici kurul, 21 Şubat 2008 tarihinde toplandı. 17 ilden gelen 114 çalışma değerlendirmeye alınarak, Kanada'ya gönderilecek eserleri belirlenmişti. Yapılan değerlendirme sonucunda Didimli minik Beril, Türkiye'de 06-09 yaş kategorisinde birinci, yurt dışında ise ikinci olarak yine büyük bir başarıya imza atmış oldu. 

Talasemi hastası olan Beril Ata'nın babası İbrahim Ata, kızları ile büyük gurur duyduklarını belirterek, “Çocuğumuzun yaşama azmi ve başarı hırsı bizleri çok mutlu ediyor. Bunlar sayesinde hayata tutunuyoruz” diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2008 Cuma 13:44:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?