30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Küçük işletmeler büyük yara aldı

Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomik krizden küçük işletmelerin daha fazla etkilendiğini ve yerel politikacıların bu duruma kayıtsız kaldıklarını iddia etti.

Ekonomi ve üretimde yaşanan değişim ve gelişimlerde göz ardı edilen küçük işletme sahiplerinin kendilerini sahipsiz kalmış gibi hissetmekte olduğunu savunan Oda Başkanı Süleyman Algün, “Odalarımızdaki yetki eksikliği ve ekonomide uygulanan Orta ve Büyük işletme desteklerine karşı her geçen gün sorunları büyüyen sanatkârlarımız son dönemde yaşanan ekonomik kriz içerisinde en büyük yara alan kuruluşlarımız olmuşlardır. Hükümet ve ilgili kuruluşların verdiği destekler sanatkârlarımızda çok anlam ifade etmemektedir. Sektör içinde yaşanan beynelmilel bir anlayışın hakim olması gerek üretim kalitesi gerek ise fiyatlarda ciddi bir karmaşaya söz konusu olmuş ve şu an çalışarak batan işletmeler haline dönmüşlerdir” dedi.

Yerel politikacıların küçük sanayi sitelerine uğramadığını ve kendilerine ulaştırılan sorunları ciddiye almadıklarını ileri süren Süleyman Algün, durumun böyle algılanmasının kendilerini daha çok üzmekte olduğunu ifade etti. Bu durumun sanatkarların kendilerini çaresiz hissetmesine neden olmakta olduğunun altını çizen Algün, “Acilen tüm siyasilerin sanayi sitelerine gezerek, toplantılar yaparak durum tespiti yapmaları ve sorunları yerinde görmeleri yaşamsal önem taşımaktadır. Gerek sektör içi yaşanan sorunlar gerek ise genel hükümetin alacağı tedbirler acilen belirlenip gereği yapılmalıdır. Aksi halde önümüzdeki sonbahar ve kış aylarında sanatkârlarımızın itibarı da bitecek, işte esas sorun o zaman başlayacaktır. İlgili tüm kurum kuruluş ve siyasi parti temsilcilerine sanayiye bekliyoruz lütfen gelip yerinde görüp tespitlerini ilgili birimlere aktarsınlar. Aksi halde bizim ne demek istediğimizi tam algılayamazlar” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 11:53:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?