20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Kundakçılar DTP'li çıktı

Aydın'ın Kuşadası ilçesine bağlı Davutlar beldesinde 10 gün önce meydana gelen iki aracın kundaklanması olayıyla ilgili tutuklanan 6 şahsın DTP'li olduğu ve bu konuyla ilgili dosyanın Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından DTP'nin kapatılma davası dosyasına eklenmek üzere Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderileceği ifade edildi.

 

Davutlar Beldesi'nde 1 Mart tarihinde bir minibüs ile kamyoneti kundakladıkları gerekçesiyle Çetin İdem, Eyüp Gök, Adem Öner, Tekin Abay ve Yasin Aslan yakalanmış, şahıslar sorgularının ardından yasa dışı bölücü terör örgütünün üyesi olmak ve kamu malına zarar vermek suçundan çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak, cezaevine konulmuştu. Aynı olayda talimatları veren kişi olarak tanınan ve olaydan sonra kayıplara karışan Muharrem Süren ile ilgili ise mahkeme gıyabi tutuklama kararı vermişti. DTP üyesi olan ve PKK ile bağlantısı olduğu iddia edilen Muharrem Süren de gerçekleştirilen operasyonda yakalanarak tutuklandı.

Muharrem Süren ile birlikte tutuklanan 5 kişinin de DTP'nin Davutlar Belde örgütünde yönetim kurulu ve gençlik kolları üyesi olduğu belirlendi. Yapılan araştırmada, Davutlar'daki kundaklama olayını gerçekleştirdikleri için tutuklanan 6 kişinin de yasa dışı terör örgütünün talimatları doğrultusunda hareket ederek, kundaklama olaylarını gerçekleştirdikleri iddia edildi. Kuşadası Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Dağlı, 6 DTP'li ile ilgili dosyanın DTP'nin kapatılmasıyla ilgili dosyaya eklenmek üzere Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderileceğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2008 Salı 21:02:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?