30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Kurban kesecekler dikkat!

AYDIN’DA HAYVAN VARLIĞI SAYISI BİR YILDA 70 BİN AZALDI

Aydın Veteriner Hekimler Odası başkanı Muharrem Uçmaklıoğlu, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurban kesecek vatandaşları uyarak, “Son günlere kalmadan kurbanlıklarınızı güvenli yerlerden alıp ayırtabilirsiniz” dedi.

Aydın’da hayvan varlığı sayısındaki azalmanın kurban bayramında sıkıntıya neden olabileceğini kaydeden Uçmaklıoğlu, et fiyatlarındaki yükselmenin kurbanlık hayvan fiyatlarına da yansıyacağını kaydetti.

Bazı kurum ve kuruluşlar tarafından vekaletle kurban kesim ücretinin 290-300 TL arasında belirlense de Pazar fiyatlarının daha yüksek olma ihtimali olduğunu kaydeden Aydın veteriner Hekimler Odası Başkanı Muharrem Uçmaklıoğlu “Aydın’da son bir yıl içinde büyükbaş hayvan sayısı 270 bin’den 200 bine düştü. Yani doğan hayvanlara rağmen son zamanlarda kesim fazlalığı nedeniyle hayvan varlığı sayısında ciddi bir düşüş yaşandı. Daha önceleri et ihtiyaçlarını Avrupa, Güney Amerika ve Yenizelanda gibi ülkelerden karşılayan Arap ülkeleri, bu ihtiyaçlarını Türkiye’den karşılamaya başlayınca ülkemizde otomatik olarak et fiyatları yükseldi. Süt fiyatlarının da düşük olması nedeniyle süt verimi yapan hayvanlar da kesilmeye başlayınca, sadece Aydın’da son bir yıl içerisinde doğumlara rağmen et hayvanı sayında yaklaşık 70 bin adet düşüş oldu. Bunlardan dolayı bu yıl ülkemizde kurbanlık sıkıntısı yaşanabilir. Ayrıca kurbanlık fiyatları da beklenenin üzerinde olabilir” dedi.

AYDIN’DA HAYVAN VARLIĞI SAYISI BİR YILDA 70 BİN AZALDI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2009 Pazartesi 10:20:04
Güncelleme :2 Kasım 2009 Pazartesi 12:39:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?