1
Haziran
2024
Cumartesi
AYDIN

Kurban pazarı boş kaldı‎

AYDIN HAYVAN PAZARI BOŞ KALDI

Aydın merkez Çeştepe beldesinde kurulan hayvan pazarında Kurban Bayramı’na sayılı günler kala pazarın boş olduğu gözlenirken; vatandaşlar fiyatların yüksek olduğundan yakınıyor.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Aydın'da hayvan pazarında satışa sunulan küçükbaş kurbanlık fiyatlarının 500 ile 800 TL arasında değişmesi bir yana pazarda çok az kurbanlık bulunması dikkat çekiyor. Geçtiğimiz yıllarda yetersiz gelen hayvan pazarı bu yıl adeta bom boş durumda. Geçmiş yıllara oranla çok az kurbanlığın pazara gelmesi kurban kesecek vatandaşları karar kara düşündürüyor.

Aydın'ın Çeştepe beldesinde kurulan hayvan pazarında satışa sunulan kurbanlıkların 500 ile 800 TL arasında satılmasının normal olduğunu iddia eden hayvan sahipleri, etin kilosunun yaklaşık 16 ila 18 TL'den geldiğini söylediler. Öte yandan kurban kesecek vatandaşlar ise, kurbanlık almanın zor olduğunu, Arife gününe kadar bekleyeceklerini, fiyatların düşmemesi halinde ise bu yıl kurban kesmeyebileceklerini dile getirdiler. Hayvan pazarında satıcının az olması dolayısıyla satıcılarla çok fazla pazarlık yapamadıklarını belirten vatandaşlar, ümitlerini son 3 güne bıraktılar.

Afyon'un Çay ilçesi Koçbeyli köyünden Aydın'a kurbanlık hayvan getiren Süleyman Şahin, geçen seneye göre kurbanlık fiyatlarının 50 TL civarında arttığını belirterek, "Kurbanlık fiyatlarımız çok uygun. Bizim Aydın'a geleli 4 gün oldu. Vatandaşlar kurbanlıkları pahalı gördüğü için alımı son 2-3 güne bırakıyor. Geçen yıla oranla bu yıl hayvan pazarında kurbanlıklar çok az. Bunun nedeni de satışların az olmasından kaynaklanıyor. Bölgede hayvancılıkla uğraşanların sayısı hayli düşmüş durumda" dedi.

AYDIN HAYVAN PAZARI BOŞ KALDI
AYDIN HAYVAN PAZARI BOŞ KALDI
AYDIN HAYVAN PAZARI BOŞ KALDI
AYDIN HAYVAN PAZARI BOŞ KALDI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2010 Cuma 13:33:01
Güncelleme :13 Kasım 2010 Cumartesi 01:29:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?