30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Kuşadalı öğrencilerin büyük başarısı

Aydın’da gerçekleştirilen 2008–2009 Öğretim Yılı Halk Oyunları İl Birinciliği yarışmasında ilköğretim kurumları küçükler kategorisinde üst üste ikinci kez birinci olan Kuşadası Mahmut Esat Bozkurt İlköğretim Okulu şubat aydında Kütahya’da Aydın’ı ilini temsil etmeye hak kazandı.


Aydın’da yapılan yarışmanın ardından 28 Şubat’ta Kütahya’da İzmir, Manisa, Uşak ve Afyon’dan gelecek halk oyunları ekipleri ile bölge finallerinde katılmak için ter dökecek olan Mahmut Esat Bozkurt İlköğretim Okulu öğrencileri Kütahya’da da birinci olarak finallerde bölgeyi temsil etmek istiyor.
Öğrencilerin üst üste ikinci kez birinci olmasından dolayı mutlu olduklarını belirten Kuşadası Mahmut Esat Bozkurt İlköğretim Okulu Müdürü Feyzi Uysal, “Başarının kazanılmasında maddi-manevi desteklerini esirgemeyen başta Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz. Hedefimiz Kuşadası’nı ve Aydın’ı Kütahya da en iyi şekilde temsil etmek ve Kütahya’da da iyi bir başarı elde ederek bölge finallerine katılmak istiyoruz” dedi.


Başarının ekibin koordineli, uyumlu ve disiplinli çalışmasıyla geldiğini belirten Halk Oyunların eğitmeni Melih Taşer, “16 Aralıkta başlamış olduğumuz çalışmaları bir buçuk aylık kısa bir süre içerisinde ekibimizi il birinciliğini kazanacak düzeye getirdik. Haftanın beş günü ikişer saat yaptığımız sistemli çalışma ile bu başarıyı elde ettik. Toplam 36 öğrencilerimiz minik bedenleriyle özveriyle çalışarak bu başarıyı elde etmiştir. Aynı zamanda derslerinde göstermiş olduğu başarılar da sosyal faaliyetlerin çocuklar üzerindeki olumlu etkisini bizlere kanıtlamıştır.

Geçen yıl Halk Eğitim Merkezi ve DATGES ile elde ettiğimiz Türkiye Şampiyonluklarımıza Küçükler Kategorisinde de okulumuz Mahmut Esat Bozkurt İlköğretim Okuluyla aynı başarıyı tekrar etmek istiyoruz. Çalışmalarımızda bizleri destekleyen ve emeği geçen herkese teşekkür ederken desteklerin artarak devamını diliyorum” diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 19:40:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?