31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

Kuşadası Belediye Meclisi toplandı

Kuşadası Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı olağan toplantısında meclisin tarihinde ilk kez gizli oturum gerçekleştirildi. Nazilli Sitesi Pazar Yeri ile ilgili yaşanan tartışmaların görüşüldüğü madde sırasında Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan'ın isteğinin meclis tarafından kabul edilmesiyle, toplantıyı izleyen vatandaşlar dışarı çıkarıldı ve oturum gizli yapıldı.

Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan başkanlığında gerçekleşen toplantıya mazeret bildirmeyen AK Parti'li Zafer Üstün'ün dışında tüm meclis üyeleri tam kadro halinde katıldı. 11 maddelik gündemle toplanan Kuşadası Belediye Meclisi'nde 9. madde tali firmalar, oy birliğiyle gündemden çıkarıldı. Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, "İmar Komisyonu'nda 80'e yakın imar tadilatının beklediği ve bunların tamamının görüşülmesi için konuyu Ekim Belediye Meclisi'ne aktarmayı" Meclis'in tartışmasına sundu ve konunun Ekim Belediye Meclisi'nde görüşülmesi 2 çekimser ve 12 oy ile kabul edildi.


Gündemin ilk maddesini "Ödenek aktarılması" oluşturdu. "Altyapı Hizmetleri'ndeki içme suyu yapım bütçesinden iş makinesi kiralama giderleri bütçesine 200 bin YTL aktarılması" istemi yapılan uzun tartışmalar sonunda 8 kabul, 3 red, 1 çekimser oyla kabul edildi. Daha önce özelleştirilen ve sözleşme iptal edilerek yeniden belediyeye geri alınan Huzurevi yönetmenliği de ikinci gündem maddesi olarak kabul edildi. 3. gündem maddesinde yer alan "Trafo Yerlerinin İmar Planı'na İşlenmesi" de 6 çekimser'e karşı 8 oyla kabul edildi. Kuşadası Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı olağan toplantısının gündemin 4. maddesini oluşturan "Garaj İhale Sürecinin 10 Yıl Uzatılması" ise sert tartışmalara yol açtı. Belediye Başkanı Fuat Akdoğan; "Limaş'ın belediyeye 971 bin YTL borcu olduğu ve bu yılki giderlerle bu rakamın 1.5 trilyona çıkacağı ve belediye olarak bu borcu kurtarmak için sürenin uzatılmasını istediğini" dile getirdi. Bu isteme muhalif Belediye Meclis Üyeleri karşı çıktı. Gündeme ilişkin konuşan Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Ahmet Altunsoy; "Bir Limaş üyesi olarak, büyük iyi niyetle Limaş'a verdiğimiz tüm ihaleler geri tepti. Burada uzatma istemi, belediye ve kamunun yararını savunmamaktadır. Bu Limaş'ı ayağa kaldırma operasyonudur. Limaş sizin firmanız gibi duruyor. Bu tür ihalelerle Limaş'a aslında kötülük yapıyorsunuz. Limaş'ın değil kamunun yararı öne çıkarılmalı. Böylesi başarısız bir şirkete 10 yıl uzatma verilmez. Limaş, temizlik işlerinde olduğu gibi aldığı ihaleyi birilerine pazarlayacak mıdır?. Şirketin iflası istendi. Bu durumdaki bir şirkete bu kadar uzun süre vermek doğru değil. Belediye burayı işletsin" dedi.


Belediye Başkanı Fuat Akdoğan ise ; "Amacımız Limaş'tan alacağımız parayı kurtarmak" dedi. Muhalif Meclis Üyelerinin Belediye Başkanı'na "Limaş kurucusu" demesi üzerine, Fuat Akdoğan "Limaş benim kucağıma verildi" dedi. Söz alan CHP'li Meclis Üyesi Ahmet Ekmekçi de "Bizim 6 aylık süremiz var ve buranın ihale ve benzeri işlerini yeni yönetime bırakmak gerek" dedikten sonra, Limaş'ın alınan ihalelerde yeterle beceriyi göstermediğini vurguladı. Yapılan oylama sonunda, 4 çekimser, 4 kabul ve 7 karşı oyla garaj ihalesinin süresinin 10 yıl uzatılması kabul edilmedi. Meclis toplantısında ayrıca, belediye başkanlığının ek bütçe talebi ise oy çokluğuyla kabul edildi.


Zaman zaman sert tartışmaların yaşandığı Kuşadası Belediye Meclis toplantısında ilginç bir gizli oturum yaşandı. Kuşadası Belediye Meclisi, Nazilli Sitesi Pazar yerinin işgaliye ücretinin tespitinin görüşüldüğü gündem maddesiyle tarihinde ilk kez gizli bir oturum gerçekleştirdi. Belediye Hesap İşleri'nin Meclis'e sunduğu dilekçeye göre, "Davutlar Yolu üzerinde bulunan ve imarda açık pazaryeri olan pazaryerinin işgaliye ücretlerinin Belediye Meclisi tarafından günlük, (en az 50 Ykr ve en fazla 2.5 YTL)
olarak tespit edilmesi" istendi.


Hesap İşleri Müdürlüğü'nün talebinin ardından konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan; "Biliyorsunuz bu konuda geçenlerde bir inceleme geçirdik ve müfettişimiz yaptığı incelemede işgaliye ücretinin belirlenmesini de belirtmişti. Biz de işgaliye bedellerini günlük olarak belirlemek istiyoruz. Bu pazarda müfettişin belirlediği 95 esnaf var. Ve bu istem geçerse, 90 bin YTL civarında gelir sağlanacak" dedi.


Meclis üyelerinin tepkisi üzerine tartışmanın artmasıyla konunun komisyona havale edilmesinin istenmesi karşısında Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, "Bu konunun bugün karara bağlanması gerekiyor. Başmüfettişin bilgilerini sizlere aktarmam için gizli oturum yapmam lazım" dedi. Belediye Meclis üyelerinin hemen hepsi buna olumlu oy verince, toplantıyı izleyen Kuşadalılar salondan çıkarıldı. Gizli oturum ile yapılan toplantı sonrasında yapılan oylamada, 2 red, 4 çekimser, 7 kabul oyu ile Nazilli Pazaryeri'nde metrekare başına 50 YKr taban işgaliye bedeli kabul edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 14:30:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?