20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Kuşadası sıcaktan kavruluyor

KUŞADASI SICAKTAN KAVRULUYOR

Hava sıcaklığının 40 dereceye çıktığı Kuşadası'nda, Kuşadalılar ile yerli ve yabancı turistler plajlara, havuzlara ve su parklarına akın etti.

Kuşadası merkezi ile Davutlar ve Güzelçamlı beldelerini de etkini altına alan aşırı sıcaklar nedeniyle yerli ve yabancı turistlerin bir kısmı otellerinden dışarı çıkmadı. Otellerin havuzlarında kalmayı tercih eden tatilcilerin yanı sıra otellerden çıkan turistler de plajlara ve su parklarına akın etti. Hava sıcaklığının 40 dereceyi aştığı Kuşadası’nda ne oranı yüzde 62’ye çıkarken, deniz suyu sıcaklığı ise 27 derece oldu.

Sıcak havadan bunalan ilçe sakinleri de, serinlemek için plajlar ile havuzlar ve su parklarına koştu. Kuşadası'nın dünyaca ünlü Kadınlar Denizi Plajı, Greeen Beach, Kuştur ve Halk Plajları ile otellerin havuzları ve su parklarını dolduran vatandaşlar, güneş, deniz ve kumun tadını çıkardı. Bazı vatandaşlar da mesire yerleri ve piknik alanlarında ağaçların gölgesinde sıcağın etkisinden korunmaya çalıştı. Özellikle Güzelçamlı beldesindeki Dilek Yarımadası Milli Parkı, sıcak havalarda serinlemek isteyenlerin önemli adresi konumuna geldi.

KUŞADASI SICAKTAN KAVRULUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2010 Pazar 13:45:02
Güncelleme :2 Ağustos 2010 Pazartesi 00:13:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?