19
Mayıs
2024
Pazar
AYDIN

Kuşadası ticari planı hazırlanıyor

Kuşadası’nın Ticari Planı hazırlanıyor. Kuşadası Ticaret Odası(KUTO), Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin (İİBF) desteğiyle Kuşadası Ticari Planı’nın hazırlanması için çalışmalara başlandı.


Kuşadası Ticari Planı’nın hazırlanması amacıyla Atınç Otel’de düzenlenen toplantıya, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan ve yönetim kurulu üyeleri ile ADÜ Nazilli İİBF Dekanı Prof. Dr. Selim Bekçioğlu, Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Şenkayas, Yrd. Doç. Dr. Ece Armağan, ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Doğaner katıldı. Toplantıda, ticari planlama ile ilgili Avrupa Birliği uygulamalarının Türkiye’deki yasa ve mevzuatla karşılaştırması yapılarak uygunluğunun sağlanması ve bu doğrultuda yasal eksikler ve yapılması gerekenler konusunda raporlar hazırlanması için karar alındı. Bu çerçevede, Kuşadası Ticaret Odası ile ADÜ Nazilli İİBF ortak bir çalışma gurubu oluşturacak.


Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası’nın ticari planının büyük bir ihtiyaç olduğunu söyledi. Ticari planın hem bölgenin ticari envanterini, hem de işletme kapasitesi ortaya çıkarmaya yönelik olarak hazırlanması gerektiğini belirterek, “Plan; bölgesel bazda sokak sokak nerede, ne tür işyeri açılıp açılmayacağına dair yönlendirme yapması gerekiyor. Böylece belli noktalarda aynı sektörden ve aynı türden işyeri yığılmalarının önüne geçilebilecek” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2007 Pazar 04:29:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?