20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Kuşadası'na cankurtaran eğitim merkezi

Kuşadası'nda cankurtaran eğitim merkezi kuruldu. Sertifikalı dalgıçlar Cenk Salbaş ve Tağmaç Saraçoğlu tarafından kurulan “ Kuşadası Cankurtaran Eğitim Merkezi “ faaliyete başladı. 

“Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesine ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelik” gereği yüzme havuzu ve plajı bulunan tüm oteller, Beach Club denilen tesisler ve halk plajlarında, eğitim görmüş sertifikalı cankurtaran bulundurulması 2005 yılında zorunlu hale gelmişti. Kuşadası'nda cankurtaran eğitimi veren kurum olmadığı için bu hizmet iki yıldan beri İzmir ve İstanbul'dan gelen ekipler tarafından veriliyordu. 

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) ve Uluslar arası International Life Saving (ILS) belgeleriyle faaliyete başlayan Kuşadası Cankurtan Eğitim Merkezi'nin kurucuları Cenk Salbaş ve Tağmaç Saraçoğlu, “Kuşadası gibi dünya çapında bir turistik beldede cankurtaran eğitimi verilmemesi bizi üzüyordu. Bir araya gelerek bu olumsuzluğa son vermek istedik. Tüm yasal yükümlülüklerimizi ve ekipmanlarımızı hazırlayarak belgemizi aldık ve merkezimizi hizmete açtık “ dediler. Salbaş ve Saraçoğlu, “İlk kursumuzu Ocak ayı sonunda açacağız. Kurslarımız periyodik olarak devam edecek. Turizm sezonu başlamadan önce, Kuşadası'nda bulunan tüm tesislerimizi bröveli Cankurtaranların güvencesi altına almayı hedefliyoruz. Bronz, gümüş ve altın cankurtaran kategorilerinde açacağımız kurların tarih ve programlarını tüm ilgililere duyuracağız” dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2008 Çarşamba 14:54:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?