20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Kuşadası'nda arama sona erdi

KUŞADASI BELEDİYESİ’NDEKİ ARAMA SONA ERDİ

İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Müdürlüğü ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleriyle birlikte CHP’li Kuşadası Belediyesinde yapılan arama tamamlandı. Aramanın ardından iki personel ifadesi alınmak üzere gözaltına alındı.

Belediyeye saat 07.30'da gelen yaklaşık 30 görevli, başkanlık makamının bulunduğu 5. katta arama yaptı. Bu arada, evlerinde arama yapılan E.U. ve Y.A. isimli iki belediye çalışanı da belediyeye getirilirken, telefonla bilgi verilen Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, belediyeye geldi. Aramalar sonunda Kuşadası Belediyesinde görevli iki kişinin yanı sıra, Kuşadası Belediyesi’nin temizlik işleri hizmetlerini yürüten Gintem isimli özel şirketin yöneticisi E.E.’de gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yaklaşık yüz noktada aynı anda eş zamanlı olarak CHP’li belediyelerde başlatılan İzmir Büyükşehir Belediyesi merkezli operasyon kapsamında, Kuşadası Belediyesi’nde de arama yapıldı. Çeşitli il ve ilçelerdeki belediyelerin yanı sıra, operasyon kapsamında pek çok ev ve işyerine de operasyon yapılırken, Kuşadası Belediyesi’nin iki görevlisi göz altına alındı. Polisin sabah erken saatlerde, Kuşadası Belediyesi eski Kültür ve Sosyal İşler Müdürü ve eski Belediye Başkan Yardımcısı E.U.’nun evindeki 23 CD ve bir hard diske, Mali İşler Müdürü Y.A.’nın ise dizüstü bilgisayarına el koydu.

Sabah saat 07.30 sıralarında Kuşadası Belediyesi’ne gelen ekipler iki odada arama yaparak, yüzden fazla evrakın fotokopisi ile bazı bilgisayarlardaki verilere el koydu. Bu arada, Kuşadası Belediyesi’nin temizlik ihalesini kazanan Gintem isimli şirketin sorumlusu E.E.’de gözaltına alındı ve Kuşadası’nda gözaltına alınanların sayısı üçe yükseldi.

KUŞADASI BELEDİYESİ’NDEKİ ARAMA SONA ERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2011 Pazartesi 15:38:03
Güncelleme :3 Mayıs 2011 Salı 01:52:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?