20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Kuşadası’nda fidye operasyonu

Kuşadası’nda Anadolu Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki E.K.'yi kaçırarak, babasından fidye isteyen 5 şüpheliden 3'ü polis tarafından yakalandı. Adliyeye sevk edilen 3 zanlı tutuklanırken, diğer 2 zanlının ise arandığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, 18 Şubat 2009 tarihinde polise başvuran Kuşadalı işadamı İ.K., Anadolu Lisesi 3.'üncü sınıf öğrencisi olan oğlu E.K.'nin kaçırıldığı bildirerek, şikayetçi oldu. Fidyeciler, numarası belli olmayan bir telefondan işadamını arayarak, oğlunun serbest bırakılmasına karşılık 250 bin TL fidye istediler.

Gelişmeler üzerine harekete geçen Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, Anadolu Lisesi öğrencisi E.K.'nin motosikletini Selçuk Yolu üzerinde terkedilmiş olarak buldu. Polisin devreye girdiğini anlayan fidyeciler, E.K.'yi aynı gün Germencik'e bağlı Ortaklar Beldesi'nde polis karakolunun karşısındaki yol kenarına bıraktı.

Kuşadası’na getirilen E.K., kendisini kaçıranların kırmızı bir otomobil kullandığını belirterek, fidyecilerle ilgili bilgileri polise verdi. Polis, Aydın ili ve ilçelerindeki oto-kiralama şirketlerini araştırarak, otomobilin Didim'den 23 yaşındaki F.K. tarafından 1 günlüğüne kiralandığını belirledi. F.K.'nin Söke'de oturduğu tespit eden polis evine cumartesi günü operasyon düzenledi. Operasyonda, F.K. ve 20 yaşındaki D.T. ile 27 yaşındaki S.E. gözaltına alındı.

Bu kişiler avukatları eşliğinde polise verdikleri ifadelerinde suçlarını itiraf etti. Şüpheliler, E.K.'yi, S.E. ile firarda olan A.K.'nin kaçırdığı ileri sürdü. Diğer şüpheliler ile yine firarda olan M.T.'nin de E.K.'nin kaçırılmasına yardımcı oldukları belirtildi. Polis tarafından yapılan açıklamada, diğer şüpheliler M.T. ile A.K.'nin yakalanması için çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 10:41:03
Güncelleme :17 Mart 2009 Salı 10:52:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?