30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Kuşadası’nda inanılmaz olay

Kuşadası’nda inanılmaz dedirten bir olay yaşandı. Belediyeden ruhsat almadan inşaat ve hafriyat çalışması yapan bir petrol firması, az daha Anadolu Lisesi’nin yıkılmasına yol açıyordu. Kuşadası Değirmendere Mahallesi’ndeki Hasan Fatma Önal Anadolu Lisesi’nin okul binasında, bahçesinde ve istinat duvarlarında ciddi hasara yol açan kaçak hafriyat çalışmasına Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün bizzat müdahale etti.

Başkan Altungün’ün talimatıyla kaçak inşaat ve hafriyat çalışması durdurulurken, inşaat alanı da mühürlendi ve okul binasındaki hasarın tespiti için çalışma başlatıldı.

Edinilen bilgiye göre, Kuşadası Değirmendere Mahallesi’nde Söke yolu üzerindeki bir akaryakıt istasyonu sahibi tarafından, istasyonun arazisi üzerinde belediyeden inşaat ruhsatı almadan inşaat ve hafriyat çalışması başlatıldı. Kaçak hafriyat çalışması sırasında izin almadan arazinin bitişiğindeki Hasan Fatma Önal Anadolu Lisesi’nin bitişiğine kadar giren inşaatçılar, okulun istinat duvarlarının çökmesine ve çatlamasına yol açtı

. Bununla da yetinmeyen ve tehlikeyi görmeyen kaçak inşaatın sahipleri kaçak çalışmaya devam edince bu kez Anadolu Lisesi’nin bahçesinde ve okul binasında ciddi hasarlar ve kaymalar meydana geldi. İhbar üzerine ruhsatsız ve kaçak bir çalışma bilgisini alan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, zabıta ve fen işleri ekipleriyle birlikte olay yerine giderek müdahale etti. Hemen kaçak hafriyat ve inşaat çalışması Başkan Altungün’ün emriyle durdurulurken, yapılan tespit sonucu Anadolu Lisesi’nin istinat duvarlarında, bahçesinde ve okul binasında ciddi kayma olduğu belirlendi.

Kaçak inşaat ve hafriyat çalışmasının durdurulmasının ardından, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından mal müdürlüğünden hasar tespiti için talepte bulunurken, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün de ilgili birimlere talimat vererek, okulun güvenilir bir şekilde eğitim vermeye başlaması için gerekenlerin kısa sürede yapılmasını istedi. Belediye hem inşaatı mühürlerken, diğer taraftan da kaçak inşaat yapan firmadan okuldaki zararın karşılanacağı yönünde resmi taahhüt aldı.

Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, “Kaçak yapılan çalışma sonucu okulda meydana gelen zarara karşı gerekli müdahale ve önlemler zamanında yapılmıştır. Bu konuda Kaymakamımız Sayın Mustafa Esen’in duyarlılığı bizim için önemlidir ve bu duyarlılığı anında göstermiştir. Gerek belediye ve gerekse kaymakamlık bu olumsuz uygulamaya anında müdahale etmiştir. Okulumuzdaki hasar da kısa sürede giderilecek ve okulumuz eğitim öğretim yılı başına yetişecektir” dedi.

Belediye Başkanı M. Esat Altungün, ayrıca turizm sezonunda inşaat yasakları bulunduğunu ve ilgili firmanın bu yasaklara aykırı davrandığını, hem de ruhsatsız ve kaçak bir şekilde hafriyat çalışması yaptığını belirterek, “Bu firmayla ilgili yasaların verdiği yetkiler en sert şekilde kullanılacaktır. Gerekli tutanaklar yapıldı ve inşaat mühürlendi” diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2009 Çarşamba 12:03:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan kap IP: 78.170.187.xxx Tarih : 19.08.2009 19:09:50

Sayın başkanım , birde şu çarşamba pazarına el atsanız..Otellerin arasına pazarı tekrar getirdiniz ,hiç bir tur otobüsü ve acenta arabaları giremiyor.Çağdaş bir pazar yeri kuşadasının da hakkıdır.Umarım kapalı bir pazar yerimiz olur davutların olduğu gibi.