20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Kuşadası'nda kaçak operasyonu

Kuşadası’nda yasa dışı yollardan yurt dışına insan kaçıran 15 kişilik insan taciri şebekesi jandarmanın düzenlediği operasyonla yakalandı.

Operasyon sırasında ayrıca, çok sayıda silah, para, sahte pasaport ve kimlikler ile kaçmak için kullanılan zodyak botlar ele geçirildi.


Kuşadası Jandarma Komutanlığı tarafından planlı olarak gerçekleştirilen operasyonda, göçmenleri yasa dışı yollardan para karşılığı Kuşadası Körfezi’nden Yunanistan’ın Sisam adasına kaçıran insan taciri şebekesi yaklaşık 3 ay önce dinlemeye alındı. İnsan tacirlerini adım adım izleyen jandarma ekipleri, Kuşadası’na bağlı Davutlar ve Güzelçamlı beldelerinde eş zamanlı olarak operasyon düzenledi.

Operasyon yapılan ev işyerlerinde daha önceden para karşılığı göçmen kaçakçılığı yaptığı tespit edilen 15 kişi insan tacirliği suçlamasıyla gözaltına alındı. Söz konusu ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ayrıca 3 tabanca, 8 tüfek, bol miktarda esrar maddesi, zodyak botlar, sahte pasaport ve kimlikler ile kaçak göçmenlerden alındığı ileri sürülen dolar ve euro ele geçirildi.


Jandarmanın planlı operasyonunda insan taciri suçlamasıyla gözaltına alınan 15 kişi Davutlar beldesi Jandarma Karakolu’na götürülerek, sorgulanmaya başlandı. Zanlıların sorgulamaların ardından Kuşadası’nda adliyeye sevk edilecekleri bildirildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
 

İha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 21:32:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?