20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Kuşadası'nda yazlıkları su bastı

KUŞADASI'NDA YAZLIK SİTELERİ SU BASTI

Kuşadası'nda öğle saatlerinde aniden bastıran ve zaman zaman doluya dönen yağışlar günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Yarım saat süren yağmur sırasında metrekareye 25 kilogram yağış düşerken, özellikle Yavansu, Değirmendere, Karaova ve Kadıkalesi mahallerindeki yazlık siteleri su bastı.

Mevsim normalleri üzerindeki hava sıcaklığına aldanan Kuşadalılar öğle saatlerinde şiddetli sağanak yağmur ile karşılaştı. Saat 13.00 ile 13.30 arasında etkili olan yağışlar dolu ile başladı ve sağanak yağmur ile devam etti. Kısa süreli olmasına rağmen şiddetli şekilde gerçekleşen yağış en çok siteler bölgesini etkiledi. Yazlık sitelerin bahçeleri suyla dolarken, Kuşadası-Söke üzerindeki bazı iş yerleri de sağanak yağmura hazırlıksız yakalandı ve bazı araçlar yarıya kadar suya gömüldü.

Bu arada Kuşadası'nda hafta içinde meydana gelen heyelandan etkilenen Tuntaş Marina Sitesi'ndeki tehlike devam ederken, belediye ekipleri tarafından toprak kayması olan siteye ait blokların çevresine tahliye kanalı kazıldı. Sitenin etrafına kanal açılarak ve temellerine naylon örtülerek yağmur suyunun binalara daha çok zarar vermesi engellenmeye çalışırken, itfaiye ekipleri de temellerden su boşaltma işlemine devam ediyor.

KUŞADASI'NDA YAZLIK SİTELERİ SU BASTI
KUŞADASI'NDA YAZLIK SİTELERİ SU BASTI
KUŞADASI'NDA YAZLIK SİTELERİ SU BASTI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2010 Cumartesi 16:48:01
Güncelleme :13 Şubat 2010 Cumartesi 22:52:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?