20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Kuşadası’nın gururu oldu

Kuşadası Rahime Bilici İlköğretim Okulu Ana Sınıfı Öğrencisi Mehmet Ege Erkan, resim yarışmasında Türkiye 3.lüğünü elde ederek Kuşadası’nın gurur kaynağı oldu.

Fethiye Ölüdeniz’de bulunan Likya World Otel tarafından, her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Hayalimdeki Tatil” konulu resim yarışması sonuçlandı. Türkiye genelinde, 115 anaokulundan yarışmaya katılan 1250 resim arasında, 83 tanesi ön elemeyi geçerek son jüri toplantısında ilk 3 sırayı alan resimler belirlendi. Değerlendirme sonucunda 3. olan Mehmet Ege Erkan ve ailesinin yanı sıra öğretmenleri, arkadaşları ve okul müdürü büyük sevinç yaşadı.

Geleceğin ressamı olarak görülen minik Erkan’ı Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan makamında kabul ederek kutladı. Minik ressamla yakından ilgilenen ve dereceye giren resmini dikkatle inceleyen Başkan Akdoğan, Öğretmeni ve Okul Müdürünü de tebrik etti.

Minik Ege’nin başarısından mutluluk ve gurur duyduğunu belirten Akdoğan, “Yaşınagöre çok iyi resim çizen Ege’nin ileriki yaşlarda kesinlikle ressam olacağına inanıyorum. Kendisini tekrar kutlayarak, başarılar diliyorum. Ege’ye ulusal ve uluslar arası yapacağı tüm girişimlerde maddi ve manevi destek vereceğim” dedi.

Yarışmada ilk 10 sıraya giren resimleri yapan öğrencilerden sadece Mehmet Ege Erkan İlköğretim Okulu Ana sınıfında yer alırken diğerlerinin ise Özel Anaokullarından yer almaları da dikkat çekiciydi. Mehmet Ege Erkan Monami şirketi tarafından düzenlenen yarışmada da 2. olarak dikkatleri üzerinde toplamıştı.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 19:20:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?