31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

Kuvayi Milliye ruhu yaşatılacak

KUVAYİ MİLLİYE RUHU FİDANLARLA YAŞATILACAK

Kuvayi Milliye’nin kuruluşunun 90’ıncı yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Aydın’da oluşturulan “Kuvayi Milliye Ormanlığına” ilk fidanlar törenle dikildi.

Kuvayi Milliye Ormanlığı için Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörlüğü tarafından ADÜ Merkez Kampusünde ayrılan alanda gerçekleşen etkinliğe ADÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Günver Güneş, Türkiye Kuvayi Milliye ve Mücahitler Derneği Aydın Şube Başkanı Mustafa Yormaz, TEMA Vakfı Aydın İl Temsilcisi Mehmet Özdemir, ADÜ Atatürkçü Düşünce Topluluğu öğrencileri ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Etkinlik hakkında bilgiler veren Yrd. Doç. Dr. Günver Güneş, Kuvayi Milliyenin kuruluşunun 90’ıncı yıl dönümü nedeniyle Aydın’da ADÜ ve sivil toplum örgütlerinin desteği ile çeşitli etkinlikler düzenlendiğine işaret ederek, “ADÜ Atatürkçü Düşünce Topluluğu öğrencilerimizde ‘ADÜ Tarih ve Kültür Günleri’ etkinlikleri kapsamında geçtiğimiz günlerde konferans, seminer ve bir de resim sergisi düzenledik. Bugün burada yine öğrencilerimizin katılımıyla ADÜ Aydın Meslek Yüksek Okulu yakınlarında tahsis edilen alanda ‘Kuvayi Milliyle Ormanlığı’ oluşturmak için ilk çalışmamızı gerçekleştiriyoruz. Buradaki amacımız Kuvayi Milliye ruhu ve düşüncesinin gelecek nesillere aktarılması için gereği bırakabileceğimiz bir şey ortaya çıkarmak. Dikeceğimiz her fidanla Kuvayi Milliye ruhunu ağaçlarda yaşatmayı ve gelecek nesillere miras bırakmayı hedefliyoruz” dedi.

Aydın’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Kuvayi Milliye’nin kuruluşunun 90’ıncı yıl dönümü kutlamalarında görev alan 10 ilden bir tanesi olduğunu anımsatan Türkiye Kuvayi Milliye ve Mücahitler Derneği Aydın Şube Başkanı Mustafa Yormaz da, “2009 yılı başından itibaren Aydın’da geniş katılımcı bir organize heyetinin katkılarıyla Kuvayi Milliye gezisi, Kuvayi Milliye Meydanı açılışı ve konferanslar gibi bir çok etkinlik gerçekleştirdik. Bu kapsamda Aydın’ın düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümünü bu yıl daha geniş olarak kutladık ve geçtiğimiz günlerde de ‘Ölümün Adı Mehmet’ isimli tiyatro gösterisini Aydınlılarla buluşturduk. Yine etkinlikler kapsamında hazırladığımız ‘Kuvayi Milliye Ormanlığı’ projesini de bugün hayata geçiriyoruz. Burada oluşturulacak ormanlığı koruyarak, gelecek nesillere emanet edip; Kuvayi Milliye ruhunun Aydın’da yaşatılmasını sağlayacağız” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından ADÜ Atatürkçü Düşünce Topluluğu üyesi öğrenciler ve katılımcılar tarafından Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Orman Fidanlığı’ndan temin edilen fidanlar ‘Kuvayi Milliye Ormanlığı’ için tahsis edilen alana dikildi. Çok sayıda kişinin katıldığı etkinlikle Türkiye Kuvayi Milliye ve Mücahitler Derneği Aydın Şubesi üyesi 77 yaşındaki Ali Rıza Efe’de öğrencileri yalnız bırakmadı. Etkinlik kapsamında ormanlığa 1 günde 120 adet fidanın dikildiği belirtildi.

KUVAYİ MİLLİYE RUHU FİDANLARLA YAŞATILACAK
KUVAYİ MİLLİYE RUHU FİDANLARLA YAŞATILACAK
KUVAYİ MİLLİYE RUHU FİDANLARLA YAŞATILACAK
KUVAYİ MİLLİYE RUHU FİDANLARLA YAŞATILACAK
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2010 Cumartesi 15:31:04
Güncelleme :9 Ocak 2010 Cumartesi 21:21:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?