20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Lastik kız destek bekliyor

LASTİK KIZ DESTEK BEKLİYOR

Yaptığı birbirinden zor hareketler nedeniyle arkadaşları tarafından ‘lastik kız’ olarak adlandırılan Çineli Nazlıcan, milli formayı giyeceği günleri hayal ediyor.

Aydın’ın Çine ilçesine bağlı Karakollar köyünde yaşayan ve hiçbir eğitim almadan kendi çabalarıyla jimnastik sporsunu öğrenen Nazlıcan, spor hayatını profesyonel olarak sürdürebilmek için destek bekliyor.

Karakollar Köyü İlköğretim Okulu 4A sınıfı öğrencisi olan 10 yaşındaki Nazlıcan Karanfil, vücudunun doğuştan sahip olduğu esnek yapısı nedeniyle, normal bir kişinin yapmasının çok zor olduğu jimnastik hareketlerini kolaylıkla yapabiliyor. Fırsat buldukça çalışmalarını sürdürerek kendisini geliştirmeye devam eden Nazlıcan, zaman zaman hünerlerini okulda arkadaşları için yaptığı gösterilerde sergiliyor.

Jimnastik sporunu çok sevdiğini ve bu sporu profesyonel olarak yaparak Türkiye’yi şampiyonalarda temsil etmek istediğini ifade eden Nazlıcan Kanafil, eğitim alması halinde kendisini daha da ileriye taşıyabileceğine inanıyor. Jimnastik öğretmeni olmak isteyen Nazlıcan, ailesini durumu iyi olmadığından spor eğitimi alamadığını ve bu konuda kendisine destek verilmesini bekliyor.

Mevcut imkanlarla Nazlıcan’a elinden geldiği kadar yardım etmeye çalıştıklarını ancak bu çabaların yeterli olmadığını kaydeden Karakollar Köyü İlköğretim Okulu Öğretmeni Göksel Bağhan, “Nazlıcan’ı uzun süredir izliyorum. Jimnastiğe yeteneği var ve oldukça başarılı. Ben dahil çevremizdeki herkes O’nun geleceğinin parlak olduğunu düşünüyor. Yaşına göre profesyonel birinin yapabileceği yapıyor. Ancak daha da ileri gidebilmesi için eğitim alması lazım. Hayırseverlerden destek bekliyoruz” dedi.

LASTİK KIZ DESTEK BEKLİYOR
LASTİK KIZ DESTEK BEKLİYOR
LASTİK KIZ DESTEK BEKLİYOR
LASTİK KIZ DESTEK BEKLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2010 Çarşamba 09:58:00
Güncelleme :23 Haziran 2010 Çarşamba 10:08:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muhsin öztürk IP: 88.242.159.xxx Tarih : 23.06.2010 20:24:09

 Devlet bugünler için var çeşitli spor dallarında yabancı sporcular getiriyor ve dünyanın parasını ödüyoruz.İşte yetenek ey yetkililer sahip çıkın bu lastik kıza.Açılım hastalığından kendimizi kurtarabilsek belki sahip cıkar devlet.