20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Leylek dostu köye ödül

Aydın’ın Söke İlçesi'ne bağlı leylekleri ile ünlü, Avşar Köyü sakinlerine, doğal hayatı korumaya gösterdikleri özenden ötürü teşekkür beratı verildi.Köyün bu özelliğini korumakta kararlı olduklarını belirten köy sakinleri doğa turizminden pay almayı hedefliyorlar.


Büyük Menderes Deltasını arkeolojik, doğal ve gastronomik özellikleri ile markalaştırmayı hedefleyen Meandros Projesi kapsamında gerçekleştirilen Festival Meandros bütün hızı ile devam ediyor. 27 Haziran- 27 Temmuz tarihlerinde, hafta sonları düzenlenen etkinliklerden oluşan festivalde, Kuşadası, Didim ve Söke'den gelen doğaseverler ile Kuşadası Turist Rehberleri Derneği (KURED) üyesi rehberler "Leylek Dostu" Avşar Köyü'nü ziyaret etti. Konukları muhtarlık binası önünde davul-zurna ile karşılayan köy sakinleri onlara kendi yaptıkları otlu börek ve ayran ikram ettiler, bayan konuklara da birer yemeni hediye ettiler. Köylüler ve konukların birlikte halay çekip zeybek oynamasından sonra, geziye ev sahipliği yapan Kuşadası Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği(EKODOSD) tarafından Köy Muhtarı Kerim Uyanık'a ve evine komşu iki evin bacalarına yuva kuran leyleklere sahip çıkan, ayaklarına naylon torba dolandığı için topalladıkları zaman tedavi eden köy sakini Ahmet Uyanık, doğal hayatın korunmasına gösterdikleri özenden ötürü teşekkür beratı verildi.


Konuklar arasında bulunan turist rehberlerinin ortak duygularını dile getiren KURED Başkanı Ali Karapınar Avşar Köyü'nün "Leylek Dostu" kimliği ile adını dünyaya duyurmaya başladığını, bu özelliğini koruduğu sürece doğa turizminden önemli gelirler elde etmeye aday olduğunu söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2008 Salı 15:03:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?