29
Mayıs
2024
Çarşamba
AYDIN

Lisede seçim heyecanı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi doğrultusunda Aydın'daki okullara seçim heyecanı sardı. Aydın Adnan Menderes Anadolu Lisesi'nde iki aday ve yönetim kurulu üyeleri arasında geçen seçimler oldukça çekişmeli geçti. Yapılan seçimler sonunda Metincan Duruel Adnan Menderes Anadolu Lisesi Okul Meclisi Başkanı seçildi.

Okul Psikolojik Danışmanı Sema Arslan rehberliğinde, okul öğretmenler kurulunca seçilen öğretmenler, Sedat Aral ve Halis Çerçi'nin görev aldığı seçimler okul salonunda gizli oy açık tasnif usulüyle yapıldı. Görevli öğretmenlerin gözetiminde, seçim sandıklarının hazırlanmasından sonra oy kullanma işlemine geçildi. Okul Öğrenci Meclis Başkanlığı Seçimi'nde adaylığını açıklayan Metincan Duruel grubu ile Metehan Zararsızsoy grubu, Okul Öğrenci Meclis Başkanlığı için yarıştılar.

Her iki aday da seçim öncesi ve propaganda döneminde yapacakları icraatlar ve projeleri hakkında seçmen öğrencilere bilgilendirdiler. Oldukça çekişmeli geçen seçimler sonunda rakip adaydan daha fazla oy alan Metincan Duruel Meclis Başkanı seçildi.

Seçimlerin oldukça demokratik bir ortamda gerçekleştiğini belirten Psikolojik Danışman Sema Arslan oy kullanan ve medeni cesaret gösteren tüm öğrencilere tebrik etti. Sema Arslan, “ Bu çalışmalar, öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşmasında, hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesinde etkili olmuştur, Aynı zamanda kendi kültürünü özümsemiş, evrensel değerleri benimseyen, seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünü kazanmış bireylerin olmasını sağlamıştır” dedi.

Yapılan seçim sonunda Başkan Metincan Duruel ve listesinde yer alan arkadaşları Oğulcan İlker, Yetkin DarıcıI, Emre Demirtaş görevlerine başladı.

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2007 Pazartesi 11:03:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?