20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Madenci yakınlarına başsağlığı

ÜLKÜCÜ GENÇLER, ÖLEN MADENCİLERİ ANDI

Aydın Ülkü Ocakları İl Başkanı Burak Pehlivan, Zonguldak’ta bulunan Türkiye Taşkömürleri Kurumu (TKK) Karadon Müessesesi'nde meydana gelen patlama hayatını kaybeden 30 işçinin ailesine başsağlığı diledi.

Pazartesi günü meydana gelen grizu patlamasıyla mahsur kalan 30 madencinin cesetlerine ulaşılmasının Türkiye’de büyük bir üzüntüye neden olduğuna işaret eden Pehlivan, “Dualarımızla geçen umutlu bekleyişin bu acı haberle son bulmuş olması başta aileleri ve yakınları olmak üzere Büyük Türk Milleti’ni büyük bir üzüntüye sevk etmiştir. Bu ve benzeri olaylarda varsa ihmal veya kusurların sorumluları adalet önüne çıkartılacağından en ufak şüphemiz yoktur. Elleri, önlükleri, yüzleri karalı, alınları pak, yürekleri temiz maden işçilerimiz; yerin yüzlerce metre altında ve çok zor imkânlar içinde, alınlarının teriyle helal kazanç mücadelesi vermektedirler” dedi.

Maden işçilerinin çalışma şartlarının, çalıştıkları fiziki ortamların ve alınacak tedbirlerin çağdaş hale getirilmesi gerektiğini savunan Pehlivan, “İşletmeye ve kara yatırım yapmaktan önce insan sağlığına yatırım yapmanın şart olduğu bu meslek kolunda işçi sağlığı ve iş güvenliği mutlaka önceliğe alınmalıdır. Bu elim olayın son olmasını temenni ediyor, hayatını kaybeden işçilerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailelerine ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2010 Cuma 09:41:00
Güncelleme :21 Mayıs 2010 Cuma 17:32:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?