20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Makine mühendisleri barajda

MAKİNE MÜHENDİSLERİ İKİZDERE BARAJI’NDA

Makine Mühendisleri Odası Aydın Şubesi yönetim kurulu üyeleri, bölgenin içme suyu ihtiyacının karşılanması için inşa edilen İkizdere Barajı’nda incelemelerde bulundu.

Ziyarete Makine Mühendisleri Odası Aydın Şube Başkanı Metin Albeyoğlu ve Makine Mühendisleri Odası Aydın İl Sekreteri Fikri Aydın ve Makine Mühendisleri Odası Aydın Şubesi yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Gerçekleşen ziyaret hakkında bilgiler veren Makine Mühendisleri Odası Aydın Şube Başkanı Metin Albeyoğlu, “Aydın ili ve çevresindeki 29 yerleşim bölgesinin 2050 yılı nüfüsuna göre 585 bin kişi olacağı ve bu nüfusun içme, kullanma, ve endüstri su suyu ihtiyacı yüzde 97 imalatı bitirilmiş İkizdere Barajı’ndan sağlanacaktır. Aydın merkez olmak üzere imar gelişme sınırları içine giren Ovaeğmir Belediyesi, Çeştepe Belediyesi, Tepecik Belediyesi, Kuyulu köyü, Işıklı köyü, Şevketiye köyü, Yeniköy, Kadıköy ve Balıkköy ile yerleşim bölgelerinin yanında imar gelişme alanı dışındaki Umurlu Belediyesi, Yılmazköy, İmamköy, Gölcük, Serçeköy, Kocagür, Dereağzı, Kızılcaköy, Gerenkova, İncirliova Belediyesi, Acarlar Belediyesi, Sandıklı, Kardeşköy, Hacıaliobası, Yazıdere, Osmanbükü, Erbeyli, Karadağ, Sınırteke ve Akçeşme bölgeleri olmak üzere toplam 29 bölgenin 40 yıllık su sorunu kalmamıştır” dedi.

Baraj projesi ve inşaat sürecine de değinen Albeyoğlu, “17 Aralık 1998 yılında ihale edilen 5 milyon 288 TL bedel ile işi yüklenen LİMAK-LİMSAN Ortaklığı 04 Mart 1999 yılında işe başlamış olup 16 Şubat 2002 yılında sözleşme gereği işi bitirmesi gerekirken keşif artışları ve ödenek yoksunluğu sebebiyle 12 Ağustos 2010 tarihine uzamış işin bedeli de 193 milyon TL’lere ulaşmıştır. Ağustos ayında Aydın Belediyesine teslim edilecek olan İkizdere Barajı şu an su tutmaya başlamıştır. Balıkköy sahasına yapılacak olan 65 bin m3/gün lük arıtma tesisi ve barajdan arıtmaya çekilecek isale hattından sonra su kullanılmaya başlanılacaktır. İkinci etapta aynı kapasitede aynı yere ilave bir arıtma tesisi yapılarak günlük 130 bin m3/güne ulaşacaktır. Yılda 70 milyon m3 su vermesi ve tamamı içme suyu için planlanan İkizdere Barajı nihayet son aşamaya gelinmiş olup şehrimizin ve yukarıdaki 29 bölgenin 40 yıllık su derdi sorunu çözülmüştür” diye konuştu.

MAKİNE MÜHENDİSLERİ İKİZDERE BARAJI’NDA
MAKİNE MÜHENDİSLERİ İKİZDERE BARAJI’NDA
MAKİNE MÜHENDİSLERİ İKİZDERE BARAJI’NDA
MAKİNE MÜHENDİSLERİ İKİZDERE BARAJI’NDA
İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2010 Çarşamba 09:17:00
Güncelleme :23 Haziran 2010 Çarşamba 15:37:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?