18
Mayıs
2024
Cumartesi
AYDIN

Malay: Yazıda miting sözü yok

Aydın  Valisi Mustafa Malay, resmi yazı göndererek bürokratları AK Parti'nin Aydın mitingine çağırdığı iddialarıyla ilgili olarak, "Bir tek bürokratın mitinge katıldığını ıspat ederlerse onları tebrik edeceğim ve o bürokratı derhal açığa alacağım" dedi.

Aydın Valisi Mustafa Malay, resmi yazı göndererek bürokratları AK Parti'nin dün gerçekleştirilen Aydın mitingine çağırdığı iddialarına ilişkin açıklamada bulundu.

Vali Malay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Aydın'da iki programı bulunduğunu, bunlardan birinin miting diğerinin ise toplu açılış töreni olduğunu hatırlatarak miting için değil toplu açılış töreni programı için ilgili dairelere yazı gönderdiklerini bildirdi.

Basın organlarında konuyla ilgili yer alan haberlerin gerçek dışı olduğunu ifade
eden Vali Malay, şunları söyledi: "Miting programı için güvenlik önlemleri aldık. Ayrıca toplu açılış töreni için de ilgili dairelerin mutlaka hazır bulunması gerekiyor. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı geliyor. Açılışlarla ilgili bir soru sorulması halinde, o ilgili daire amirinin hazır olması gerekmektedir. Dün ben de izledim. Özellikle bir televizyon kanalında enteresan bir alt yazı geçiyor. Diyor ki, 'Flaş flaş. Aydın valisi devlet memurlarına genelge göndererek, başbakanın mitingine katılmasını emretti'. Açıklama bu. Böyle bir şey olmaz. Böyle bir şey devlet memuriyetiyle uzaktan yakından bağdaşmaz."

Vali Malay, 42 yıllık devlet memuru olduğunu, bugüne kadar tarafsızlığına hiç kimsenin gölge düşüremediğini, buna hep dikkat ettiğini ifade etti. Bütün bürokratlarını her zaman "Görevinizde yasalara uygun ve tarafsız olacaksınız" diyerek uyardığını dile getiren Vali Malay, şöyle konuştu: "Seçim öncesi birkaç kere toplantı yaptım, gerek belediye başkan adayları gerek kaymakamlarla ve kendi bürokratlarımla, güvenlik güçlerimle. Onlara verdiğim talimat şudur, 'Aman aman seçimler olacak, devletin tarafsızlığına kesinlikle hiç kimse gölge düşürmesin. Aksi takdirde düşürenler için yasal işlem yaparım.' Şimdi gelelim televizyondaki gerçek dışı konuya. Orada valinin başbakanın mitingine kamu görevlilerini genelgeyle çağırdığı söyleniyor. Aslı astarı olmayan bir şey. Basına bu yakışır mı? Yazılı basın olsun görsel basın olsun, tek taraflı açıklama yapılır mı? Hele hele bazı 'ustayım' diye geçinen gazetecileri şiddetle kınıyorum."

BU BİR DEVLET GÖREVİDİR
Mitingin saat 13.00'de istasyon Meydanı'nda, toplu açılış töreninin ise saat 15.30'da Atatürk Meydanı'nda olduğuna dikkat çeken Vali Malay, ilgili kurumlara gönderdiği yazıda mitingin saatiyle ve yeriyle ilgili hiçbir ibare bulunmadığını söyledi.  Yazıda ilgili kurumların amirlerinin toplu açılış törenine çağırıldığını belirten Vali Malay, sözlerine şöyle devam etti: "Çünkü orada 200'e yakın açılış var. Bununla ilgili soru sorulabilir, o daire amirinin mutlaka hazır olması lazım. O gelmezse, ben de devlet memuruyum, o zaman benim de gitmemem lazım. Peki kimle yapacak başbakan bu toplu açılışı. Bu bir devlet görevidir ve oraya gelen bu devletin başbakanıdır."

TARAFSIZLIĞIMA VE DÜRÜSTLÜĞÜME KİMSE GÖLGE DÜŞÜREMEZ
Tarafsızlığa ve dürüstlüğe çok önem veren bir bürokrat olduğunu anlatan Vali Malay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şunu iddia ediyorum. Bir tek bürokratın mitinge katıldığını ıspat ederlerse onları tebrik edeceğim ve o bürokratı derhal açığa alacağım. Ben tarafsızlığa, dürüstlüğe çok önem veren bir bürokratım. Hiçbir zaman bunlara gölge düşürmedim. Bundan sonra da düşürmeyeceğim. Kimsenin de benim taraflı olduğumu ortaya koymasına kesinlikle fırsat vermem, buna gücü de yetmez." Basının iki tarafla görüşmesi gerektiğini anlatan Malay, şöyle konuştu: "Bizimle görüşselerdi gerekli cevabı alırlardı. Kulaktan dolma bilgileri koskoca, usta televizyoncu dediğimiz kişiler bunu halka ilan ediyor. Düzeltmelerini Allah'tan yaptılar, yapmasalardı haklarında yasal işleme başvuracaktım. Ben taraflılığı sevmeyen bir insanım. Devlet memuru olarak mutlaka tarafsız olmam gerektiğinin bilincindeyim. Görev yaptığım yerlerde araştırsınlar benim taraflı hiçbir yanımı bulamazlar. Lütfen bu tür saçmasapan yayın yaparak devletin ciddiyetine kimse gölge düşürmeye çalışmasın."
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 15:45:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?