20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Malay'dan dolandırıcılık uyarısı

AYDIN ESKİ VALİSİ MALAY’DAN AÇIKLAMA

Aydın Eski Valisi ve Merkez Valisi Mustafa Malay, yaptığı açıklama ile adını kullanarak vatandaşlardan veresiye mal almak isteyen kişilere itibar edilmemesini istedi.

Edinilen bilgiye göre Aydın incir ve zeytin üretimi yapıp bu ürünlerini toptan tüccara satarak geçinen bazı köylere giden ve adını Bekir Güde olarak açıklayan bir kişi kendisini Aydın eski Valisi Mustafa Malay’ın yeğeni olarak tanıtıp köylülerden veresiye mal almak istedi. Durumdan şüphelenen köylülerin Vali Malay’a ulaşması üzerine Merkez Valisi Mustafa Malay açıklama yaptı.

Edinilen bilgiye göre bugün Köşk İlçesi’ne bağlı Ilıdağ Köyü’ne giden ve adını Bekir Güde olarak açıklayan şahıs, kendisini “Aydın Valisi Mustafa Malay’ın yeğeniyim. Öğretmelikten emekliyim” diye tanıtarak vatandaşlardan tonlarca ürünü veresiye almaya çalıştı. Durumdan şüphelenen köylüler hemen ilin önceki Valisi Mustafa Malay’ı arayarak olayı bildirdiler.

“DAHA ÖNCE DE HASTAM VAR DİYE İNSANLARI DOLANDIRDILAR”

Daha önce de benzer bir vaka ile karşılaştığını belirten Merkez Valisi Mustafa Malay, vatandaşların kesinlikle kendi adını kullanan kişilere itibar etmemesini istedi. Bu konuda daha önceleri de kamuoyuna açıklama yaptığını kaydeden Mustafa Malay, “Kesinlikle böyle bir yeğenim yok. Daha önce de bu isme benzer bir kişi benim adımı kullanarak ‘Hastam var’ diyerek vatandaşlardan para istemiş. Kimse bu ve benzeri kişileri itibar etmesin.Hatta kolluk kuvvetlerine ihbar etsinler” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2009 Pazartesi 11:10:05
Güncelleme :7 Aralık 2009 Pazartesi 16:09:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?