19
Mayıs
2024
Pazar
AYDIN

Marangozlar taksitlerin kısaltılmasını istiyor

Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün Marangozlar Odası olarak kredi kartı ile yapılan alışverişlerde taksitlerin kısaltılması gerektiğini söyledi. 

Türkiye'de son yıllarda fiyatların artmamasına bağlı olarak uzun vadeli satışlar da ciddi artış olduğunu dikkat çeken Süleyman Algün, özellikle kredi kartlarıyla yapılan alış verişlerde çok uzun vadeler uygulandığını kaydetti. Geliri sınırlı olan birçok vatandaşın bu taksit imkanlarından yararlanırken ciddi bir sıkıntının içine girdiğini ifade eden Algün, "Vatandaşlarımız uzun vadeli taksitlendirmelerle yaptığı alışverişlerden büyük zarar görmektedir. Fakat bunun farkında bile değildir. Kredi kartı ve diğer yöntemlerle yapılan alışverişlerin hangi mal ve kalemlerde uygulanması gerektiğiyle ilgili bir çalışma yapılarak on iki aya aşacak alışverişlere bir sınırlama getirilmelidir. Yapılacak bu düzenleme hem hesapsız alışveriş yapanların sayısını azaltacak hem de esnaf ve sanatkarlarımızın bu noktada uğradığı haksız rekabeti kısmen de olsa ortadan kaldıracaktır. 

Aydın Marangozlar Odası olarak halkımızın daha uzun vadelerle ihtiyacı olan mal ve eşyayı almasından yanayız ancak; 'nasıl olsa bu taksitle' mantığıyla yapılacak alışverişlerin ailelerin mutluluğuna mutluluk katmasını istiyoruz. Hesapsız yapılan alışveriş aile içinde huzursuzluğa neden olmakta hatta çok daha ciddi sonuçlar doğurmaktadır. Daha mutlu ailelerin sayısının artması için taksitlerin kısaltılmasını istiyoruz" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2007 Salı 13:40:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?