30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Mecliste 'süt' zamanı

Aydın İl Genel Meclisi Mayıs Ayı Olağan Genel Toplantısı’nda, süt üreticilerine destek amacıyla meclis çay ocağında süt satılmasına karar verildi.

Mayıs ayının ilk toplantısını gerçekleştiren Aydın İl Genel Meclisi’nde, meclis üyesi Erdem Alp dilek ve temenniler bölümünde yazılı önerge vererek süt tüketiminin artırılması için gerekli tedbirlerin alınmasını ve il genelinde kampanya başlatılmasını istedi. Aydın İl Genel Meclisi kantin ve çay ocağında süt satılmamasından şikayetçi olan Alp, Meclis Başkanı İsmail Hakkı Eser’in bu konuda çalışma yapmasını istedi. Aydın’da süt tüketiminin özendirilmesi amacıyla verilen yazılı önerge, oy birliğiyle kabul edilerek proje hazırlanması için ilgili komisyonlara havale edildi.

DYP’li Çine İl Genel Meclisi Üyesi Erdem Alp, 2 ay önce litresi 47 YKr’ya satılan sütün bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte 35 YKr’ya düştüğünü belirterek, başta İl Genel Meclisi olmak üzere Aydın’daki tüm resmi kurum ve kuruluşlara, okul kantinlerine ve kahvehanelere süt satışı yapması için tavsiye ve teşvikte bulunulmasını istedi. Erdem Alp’in önergesine destek veren AK Parti Aydın Merkez İl Genel Meclisi Üyesi ve Veteriner Hekimler Odası Başkanı Muharrem Uçmaklıoğlu da, meclis üyelerine sütün faydalarını anlattı. Yapılan görüşmeler sonunda süt üreticilerine destek ve süt tüketiminde örnek olmak amacıyla Aydın İl Genel Meclisi çay ocağında süt satılmasına karar verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2005 Çarşamba 12:20:03
Güncelleme :4 Mayıs 2005 Çarşamba 12:21:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?