29
Mayıs
2024
Çarşamba
AYDIN

Memleket hasretine canlı yayın çözümü

Aydın'ın İncirliova Belediyesi, ilçede doğup büyümüş daha sonra değişik nedenlerle başka şehirlere ya da yurt dışına göç etmiş vatandaşlar için ilginç bir hizmet başlattı. Belediye, www.incirliova.bel.tr isimli resmi internet sitesinden ilçeye yerleştirdiği kameralarla 24 saat canlı yayın hizmeti veriyor. 

İncirliova Belediye Başkanı Yahya Orbay, "Belediyemiz, Cumhuriyetimizle aynı yaşta. Yaklaşık 10 bin kişinin yaşadığı ilçemiz, bir bu kadar da dışarıya göç vermiş. İncirliovalı binlerce vatandaşımız, işlerinin yoğunluğu ve değişik nedenlerden dolayı doğup büyüdükleri yere hasret yaşıyor. Her yıl, değişik mevsimlerde birçok vatandaşımız, çocukluğunun geçtiği cadde ve sokakları izlemek ve anılarını tazelemek için ilçemize geliyor. Bunu düşünüp dışarıda yaşayan vatandaşlarımızın sıla özlemini birazcık olsun giderebilmek amacıyla şehrin değişik yerlerine kamera sistemi kurup canlı yayınla belediyemize ait internet sitesine bağladık. 

Her gün yüzlerce vatandaşımız, vakit buldukça bilgisayarından belediyemize ait siteye girip ilçenin cadde ve sokaklarını izleyerek vatan hasreti gideriyor" dedi. Orbay, ayrıca aynı sistemle şehrin temizliğinin de kontrol edildiğini söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2006 Çarşamba 13:29:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?