30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Menteşe'den eğitimi büyük destek

Bozdoğanlı hayırsever işadamı Rasim Menteşe tarafından yaptırılan ‘Rasim Menteşe Vakfı Konuk Evi’ hizmete açıldı.

Bozdoğan girişinde bulunan ve kısa bir süre önce faaliyete geçen ‘Rasim Menteşe Vakfı Konuk Evi’nde yaklaşık 400 öğrenci barınıyor.

Önümüzdeki yıl itibari ile 500 öğrenci kapasitesine ulaşacak olan vakıf öğrenci yurdunun her anlamda son derece modern bir yurt olduğunu ifade eden işadamı Rasim Menteşe “1928 yılında Bozdoğan’da doğdum. İlkokulu Bozdoğan’da bitirdikten sonra tahsilimi devam ettirmek için 12 yaşımda Bozdoğan’dan ayrıldım. Ortaokulu Nazillide, Liseyi İzmir’de ve Üniversiteyi de Ankara’da tamamladıktan sonra çalışma hayatına atıldım. Maddi bakımdan çok zorluklar içinde okudum. Bizim zamanımızda halk çok fakirdi. Fakat Bozdoğan halkı çocuklarını okutmak için çok gayret sarf etmiş ve etmektedirler. Yokluklar içinde okurken hep Allah’ıma dua ederdim; okur, meslek sahibi olur ve para kazanırsam insanlık hayrına bir şeyler yaptırayım diye. Bende arkadaşların onayını alarak yurt binasının yapımını üzerime aldım” dedi.

Yapılacak olan yaşam merkezi sayesinde Bozdoğan Halkının gelirlerinin artacağını ve turistik açıdan da Bozdoğan’ın uğrak bir yer haline geleceğinin altını çizen Menteşe “Yaşam Merkezi aynı zamanda Bozdoğan’ın kalkınmasına çok katkıda bulunacaktır. Yukarıda izah ettiğim Yaşam Merkezi yatırımları için Turizm Bakanlığı’nın, Ege Bölgesi ve Aydın İl Turizm Müdürlükleri ile özel İşletmelerin görüşlerini aldım ve hepside projeleri çok beğendiler ve turist getirmede yardımcı olacaklarına söz verdiler. Bu yatırımları 2009 yılında bitirip 2010 yılında faaliyete geçirmeyi düşünüyordum” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 12:47:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?