18
Mayıs
2024
Cumartesi
AYDIN

MHP Akbük'ten çirkin saldırıya kınama

MHP Didim İlçe Başkanı Fikret Çelik ve MHP Akbük Belediye Başkan adayı Halil Başaran düzenlediği ortak basın toplantısında 5 Mart Perşembe gecesi MHP Akbük seçim bürosuna yapılan saldırı dolayısıyla kamuoyuna açıklamalarda bulundu.

5 Mart 2009 Perşembe gecesi MHP Akbük seçim bürosuna yapılan saldırıyla ilgili olarak MHP Didim İlçe Başkanı Fikret Çelik ile MHP Akbük Belediye Başkan adayı Halil Başaran bir basın toplantısı düzenleyerek olayı gerçekleştirenleri kınadıklarını belirtti.

Parti binasında yapılan basın toplantısında ilk konuşan MHP Didim İlçe başkanı Fikret Çelik, hazmedilmemiş bir demokrasi kültürünün var olduğunu söylerken, "Bizi toplum genelinde vurducu-kırdıcı olarak lanse eden belediye başkan adaylarının yeğenlerinin yaptıkları ortada. Bu yaşanan saldırıyı şiddetle kınıyor, sorumluları adalet önünde cezasını alacağını ümit ediyorum" dedi.

DSP Akbük Belediye Meclis Üyesi Faruk Haksal'ın yazdığı yazılara da cevap veren Çelik "Cumhurbaşkanlık seçimlerinde MHP'yi koltuk değnekçisi olarak tanımlayan, Cumhurbaşkanlık seçimlerinde ve türbanla ilgili yaşanan gelişmelerde MHP'nin tutumunu eleştiren Faruk Haksal Bey yaşananları değil, gerçekleri yazsın. MHP siyasi çizgisi belli olan bir parti ve bu çizgisi Türkiye'nin her yerinde aynıdır. MHP'nin çizgisinde demokrasi, siyasi ve inanç özgürlüğü gibi kavramlar yerleşmiştir. Bu çizgisi her yerde aynıdır" dedi.

MHP Akbük Belediye Başkanı adayı Halil Başaran ise 5 Mart Perşembe günü saat 23.30 sıralarında 4 kişi oldukları öğrenilen şahısların seçim bürolarının camlarını kırdıklarını ve eşyaları tahrip ettiklerini söylerken "Bu kişiler aynı zamanda seçim büromuzda oturan arkadaşlarımızı da tahrik etmişlerdir. Öncelikler partimizin seçim bürosuna yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu olayda arkadaşlarımızın yapmış olduğu olgunluk olayların büyümesini engellemiştir" dedi.

MHP adayı Başaran, Akbük'te 29 Martta yapılacak seçimler üzerinde çok hassas oyunların oynandığını söylerken "Biz yapılan bu oyunlara gelmeyeceğiz. Kimse yolumuza engel çıkartmaya kalkmasın. Biz Akbük'e demokrasiyi getirmek istiyoruz. Yapılan ve Yapılacak olan tüm takip ve saldırıları sağduyu ve sükûnetle karşılayıp haklarımızı hukuk çerçevesinde arayacağız. Kimse bizi olayların içine çekip siyasi menfaat sağlamaya çalışmasın. Buna fırsat vermeyeceğiz. Dürüst ve Demokratik bir seçim dönemi geçirmek istiyoruz., bu tür olayları yapmak ve yaptırmak teşvik ve tahrik kimseye fayda getirmeyecek. Sonuçta Akbük'te demokrasi kazanacak" ifadelerini kullandı.

Yaşanan olaydan sonra Akbük Belediye Başkanı İbrahim Şam'ın kendisini arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulunduğunu belirten Başaran "DTP ve CHP heyetinin kendisini ziyaret ettiğini DSP Belde teşkilatının ise konuyla ilgili bir basın toplantısı yaparak yanımızda olacaklarını bize bildirdiler" şeklinde konuştu. MHP İlçe Başkan Çelik ise DSP İlçe Başkanı'nın da kendisini arayarak, geçmiş olsun dileklerinde bulunduğunu söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Mart 2009 Pazar 10:21:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?