31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

MHP o pankartı 81 ile yayacak

MHP, KRİZE NEDEN OLAN PANKARTI 81 İLE YAYACAK

Aydın'da önceki gün yaşanan pankart krizinin ardından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aydın’da indirilen pankartı Türkiye’nin 81 iline yaymak için faaliyete geçti. MHP Aydın Milletvekili Recep Taner, indirilen pankartın bir benzeri hazırlanması ve 81 ilde teşkilat binalarına asılması için genel merkezin bir çalışma içerisinde olduğunu açıkladı.

Bilindiği gibi önceki gece akşam saatlerinde MHP Aydın İl Binasına astığı, üzerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama'nın resimlerinin bulunduğu ''Sen Açıldıkça Analarımız Ağlıyor'' yazılı pankartın polisler tarafından indirilmek istemesi üzerine Aydın’da gergin anlar yaşanmış ve şehir gece boyunca tedirgin saatler yaşamıştı. Pankartın indirilmesinin ardından Savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını açıklayan MHP’den bugün pankartın Türkiye geneline yayılması için başlatılan bir çalışma olduğu öğrenildi. Bugüne kadar sadece Aydın ve Söke’de asılı bulunan pankartın bir benzerinin hazırlanma aşamasında olduğunu kaydeden MHP Aydın Milletvekili Recep Taner, “İndirilen pankartın yerine kısa süre sonra yeni bir pankart asacağız. Hem de bu defa sadece Aydın ve Söke’de değil. Türkiye’nin 81 ilinde asacağız. Bunun için partimizin genel merkezinde yeni bir çalışma başlatıldı. Yeni hazırlanma aşamasında olan bu pankart indirilen pankartın aynısı olmayacak ama, pankart üzerindeki ana tema aynı olacak” dedi.

İZİNSİZ PANKARTLARA 143 TL CEZA

Aydın Valiliği’nin izinsiz olduğu gerekçesiyle indirttiği pankartlar dolayısıyla AK Parti ve MHP’ye ‘Kabahatler Kanunu’ aykırı hareket etmekten 143 TL para cezası kestiği öğrenildi. Pankartların indirilmesi konusunda her iki partiye eşit mesafede davrandıklarını kaydeden Vali Coş, “Pankartlar konusunda biz daha önce uyarıda bulunduk. Fakat sözlü ikazların uyulmadığını gördüğümüz için kolluk kuvvetlerimiz gerekli işlemi yaptı. Ve her iki partiye de kabahatler kanunu aykırı hareket etmekten 143 TL para cezası kesildi” şeklinde konuştu.

Diğer yandan Vali Hüseyin Avni Coş, pankartların indirilmesi için Aydın Belediyesi’nin itfaiye göndermemesi konusunda polislerin tutanak tuttuğunu ve yapılacak incelemenin ardından keyfi davrananlar hakkında yasal işlem yapılacağını söyledi.

İTFAİYE ARACI İÇİN RESMİ BİR BAŞVURU OLMADI

Pankart krizinin yaşandığı saatlerde ortaya çıkan itfaiye krizi konusunda açıklama yapan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Cuma gecesi kendilerinden hiçbir şekilde resmi bir itfaiye talebi olmadığını söyledi. İtfaiye araçlarının her zaman olağanüstü durumlar için hazır beklediğini kaydeden Özlem Çerçioğlu, “İtfaiye araçlarımız yangın ve doğal afetler için en ufak bir telefonda hizmete koşuyor. Fakat bu pankart olayında bizlerin itfaiye görevlendirebilmesi için resmi bir başvurunun olması gerekir. Bize o gün gece her hangi bir resmi yazı gelemdi” şeklinde konuştu.

YANLIŞA YANLIŞLA CEVAP VERDİK

Pankart krizi konusunda hatalı davrandıklarını açıklayan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ise, şehitlere saygılı olduklarını ve MHP’nin de şehitlere olan saygısını vatana hizmet edenlere aşağılayıcı bir şekilde göstermesinin yanlış olduğunu belirtti. MHP’nin açtığı pankartta Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın sanki şehitlerin sorumlusuymuş gibi gösterildiğini kaydeden Erdem, “Aydın’da Şehidimiz Mehmet Ali Tosun’un cenaze töreni günü MHP binasına asılan o pankart konusunda vatandaşlarımızdan defalarca şikayet aldık. Ve MHP İl Başkanına bu pankartı indirmelerinin toplum yararına olacağını söyledik. MHP üzerinde ''Sen Açıldıkça Analarımız Ağlıyor'' pankartını indirmeyince biz de aynı binada yer alan Merkez İlçe Başkanlığımıza üzerinde ‘Şehitlerimizi istismar edip, kemiklerini sızlatanlar anaların gözyaşlarında boğulacaklar’ yazılı pankart astık. Aslında biz yanlışa yanlışla cevap vererek hata yaptık. Ve izinsiz pankart astık. Valilikte burada görevini yapıp pankartları toplattı ve her iki partiye de 143 TL para cezası kesti” dedi.

MHP, KRİZE NEDEN OLAN PANKARTI 81 İLE YAYACAK
MHP, KRİZE NEDEN OLAN PANKARTI 81 İLE YAYACAK
MHP, KRİZE NEDEN OLAN PANKARTI 81 İLE YAYACAK
MHP, KRİZE NEDEN OLAN PANKARTI 81 İLE YAYACAK
MHP, KRİZE NEDEN OLAN PANKARTI 81 İLE YAYACAK
İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2010 Pazar 16:46:01
Güncelleme :18 Temmuz 2010 Pazar 23:55:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
pankartımı istiyorum IP: 78.163.125.xxx Tarih : 24.07.2010 01:45:52

duygulara hitap eden bir pankartı ne yaraları vardı da indirttiler hani daha fazla özgürlükçüydü bunlar bir pankarta bile tahammül edmiyenler ülkeyi yönetemez