20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

MHP'de Uysal seçildi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aydın Merkez İlçe Teşkilatı 9. Olağan Kongresi yapıldı.

İki adayın yarıştığı kongrede 209 oy alan Mehmet Uysal başkan seçildi.
Aydın Gar Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen kongreye MHP Genel Muhasip Yardımcısı Mehmet Nacar, MHP Aydın Milletvekilleri Recep Taner, Ertuğrul Kumcuoğlu, Ali Uzunırmak, MHP Aydın İl Başkanı Hasan Muti, MHP’li belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede divan başkanlığına MHP Genel Muhasip Yardımcısı Mehmet Nacar seçilirken, divan kurulu üyeliklerine MHP İl Başkanı Hasan Muti, Rafet Şentürk, Mahmut Tutuş seçildiler. Genel kurulda konuşan başkan adayının her ikisi de seçilmeleri halinde MHP’nin iktidara gelmesi için çalışacaklarını dile getirdiler.

Genel kurulda yapılan oylamaların ardından 363 kişiden 209 kişinin oyunu alan Mehmet Uysal başkan seçildi. Diğer aday Arif Bayazıt ise 154 oy aldı.
Seçimlerin ardından bir teşekkür konuşması yapan Mehmet Uysal, Aydın ve ülke sorunlarını yakından takip ettiklerini belirterek, sorunların çözümünde faal olarak çalışacaklarını kaydetti.

Aydın’ı üç hilalin kalesi yapmak için çaba göstereceklerini kaydeden Uysal, “Aydın’ı TBMM’de gelecek seçimlerden itibaren 3 değil, daha fazla vekille temsil edileceğini inanıyoruz. Milli hassasiyet konusunda bugün ülke yönetiminde yer alan ‘ver kurtulcu’ hükümet Türkiye’yi yegane amaçlara taşıyabilecek konumda değildir. Bu ülkeye yegane amaçlara taşıyacak parti Devlet Bahçeli başkanlığında MHP ilkelerinde olacaktır. Bu nedenle bütün vatandaşlarımızı bu camiaya bekliyoruz. Bugün bizleri bu göreve layık gören arkadaşlarımızı mahcup etmeyeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bütün dava arkadaşlarımızla, halkımızla kucaklaşıp MHP’nin iktidarını yürüyüşünü hep birlikte şahit olacağız” şeklinde konuştu.

Mehmet Uysal başkanlığındaki MHP Aydın Merkez İlçe yönetimi; Yusuf Sayımtürk, Ahmet Tabak, Seyhan Öncer, İsmail Hakkı Gül, Adnan Aydemir, Sadettin Ayaz, Ramazan Özkan, Ertuğrul Bilge, Ahmet Bayrak, Fatih Etmek, Mehmet Ekin, Mustafa Tacir, Yener Kır, Mehmet Fevzi Özkul, Afşin Öztürk ve Durmuş Ayvaz'dan oluştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2009 Pazar 20:09:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?