19
Mayıs
2024
Pazar
AYDIN

MHP'den AKP Hükümeti'ne ağır eleştiri geldi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi Ali Uzunırmak, dış politikada ve AB uyum süreci çerçevesinde yapılan yanlışlar nedeniyle Türkiye’yi ciddi sorunların beklediğini savunarak, "Büyük Ortadoğu hayalleri çerçevesinde Türkiye bölünüp parçalanmak isteniyor. Mevcut iktidar da yabancıların bu emellerine çanak tutuyor. Türk milleti elinde bulunan zengin kaynakların fakir ve horlanan bekçisi yapılacak. Ülkeyi yönetenler bu gerçeği görmek istemiyor" dedi.


Gar Restorant’da basın mensupları ile sohbet toplantısı düzenleyen MHP MKYK üyesi ve Aydın eski milletvekili Ali Uzunırmak, hükümetin icraatlarını değerlendirdi. Ekonomide halkın rakam oyunlarıyla kandırıldığını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bakanların açıklamalarının aksine Türkiye’nin "güllük gülistanlık" olmadığını söyleyen Uzunırmak, Başbakan Erdoğan’ın Avrupa Birliği (AB) uğruna Türkiye’nin milli ve manevi değerlerinden birçok tavizler verdiğini, her geçen gün vermeye devam ettiğini ileri sürdü. Uzunırmak, "17 Aralık’ta yapılacak görüşmelerde takvim almak hiç önemli değil. Esas önemli olan takvimin hangi şartlar altında verileceğidir. Başbakan ’Parayı ve insanı yönetiyorum’ diyor ama, o herhalde uluslararası patronların hesabını tutuyor. Türk milleti zengin kaynakların fakir ve horlanan bekçiliğini yapar duruma getirildi. Birilerinin parasıyla Türkiye yönetiliyor. Ekonomik rakamlar yerel değil. Dış politikada Türkiye’yi ciddi sorunlar bekliyor. Türkiye’ye gelen bir AB yetkilisi, ’Ben Kürdistan’ı ziyaret edeceğim’ diyor. Ne Dışişleri Bakanı Gül, ne de Kasımpaşalı Başbakan buna ses çıkaramıyor. Yaşanan bu olayları esefle izliyoruz" diye konuştu.
Hükümetin iç politikalarını da eleştiren Uzunırmak, çiftçinin ve üreticinin Cumhuriyet tarihinin en zor dönemini yaşadığını iddia ederek, Başbakan Erdoğan’ı doğruları söylememekle suçladı.

aydın
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2004 Pazartesi 14:48:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?