19
Mayıs
2024
Pazar
AYDIN

MHP'li Kumcuoğlu'dan AYTO'ya ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aydın Milletvekili Ertuğrul Kumcuoğlu, Aydın Ticaret Odası'nı (AYTO) ziyaret etti. 

Ziyarette anayasa değişikliği ile ilgili açıklamalarda bulunan Ertuğrul Kumcuoğlu, AB müzakereleri çerçevesinde yapılan anayasa değişikliklerinin bugünlerde değiştirilmesi planlanan anayasa konularından çok daha hayati öneme sahip olduğunu söyledi. 

AYTO Başkanı Mustafa Baştuğ'u makamında gerçekleşen ziyarete Ertuğrul Kumcuoğlu'nun yanı sıra AYTO Meclis Başkanı Mahmut Çağlayan, MHP Aydın İl Başkanı Nedim Güraydın ve AYTO meclis üyeleri katıldı. 

Ziyarette gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulunan Ertuğrul Kumcuoğlu, MHP'nim anayasa değişikliği konusundaki fikirlerini açıkladı. Türkiye'nin anayasa değişikliğine ihtiyacı olduğunu ifade eden Kumcuoğlu, kendi seçim beyanlarında da anayasa değişikliği konusunun bulunduğunu hatırlattı. AK Parti hükümetinin hazırlattığı anayasa taslağının açıklanmamasına rağmen herkesin sızan bilgiler doğrultusunda açıklamalar yaptığını dikkat çeken Ertuğrul Kumcuoğlu, "Şuanda kamuoyunda tartışılan konu sistem değil, anayasa düzenlemenin yöntemi. Anayasa taslağının içeriğindeki konulara hakim değiliz. Bu nedenle konulara eleştirme yada onaylama gibi bir davranış çokta doğru bir davranış olmaz. Anayasa değişikliği konularından biri olan Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda reisi cumhuru halka seçtirmenin doğru olacağını inanmıyorum. Anayasa değişikliği 15 Ekim'den önce mecliste tartışmaya açılmaz. Türban konusunda AK Parti'nin samimi olduğuna da inanmıyorum. Samimi olsalardı daha güçlü oldukları 59. hükümet döneminde anayasa değişikliğine giderlerdi. 59. hükümet döneminde AB müzakereleri çerçevesinde uyum için yapılan anayasa değişiklikleri şuanda değiştirilmesi düşünülen birçok maddeden daha fazla hayati öneme sahiptiler" dedi. 

Ziyarette konuşan AYTO Başkanı Mustafa Baştuğ ise Aydın'ın sorunlarının çözülmesinde iktidar muhalefet bütün Aydın milletvekillerinin tek yumruk olmasını talep ettiklerini belirterek, Ertuğrul Kumcuoğlu'na ziyaretlerinde dolayı teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2007 Salı 14:35:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?